Jesper Jenset

Premiere: Ny musikkvideo fra Jesper Jenset!

Og Julia har slått av en prat med den kjekke artisten.

Jesper Jenset er aktuell med singelen "Superhero".
Jesper Jenset er aktuell med singelen "Superhero". Foto: Olav Stubberud
Publisert Oppdatert

Det har gått mer enn et halvt år siden "Idol", og Jesper Jenset (17) har ikke ligget på latsiden. Nå er han aktuell med sin andre singel + en skikkelig sommerlig musikkvideo, til låta "Superhero". Julia møtte Jesper og slo av en prat om musikk, sommer og jenter!

(Og den splitter nye musikkvideoen finner du helt øverst og helt nederst i saken).

Hei Jesper! Hvordan var det egentlig å bli ferdig med "Idol"?
– Det ble veldig stille etter konkurransen. Du er vant til å få mye oppmerksomhet og gjøre veldig mye, det var noen veldig hektiske uker. Så det var rart når det var over. Samtidig var det veldig godt også.

Fortell om den nye låten din!?
– Låta heter ”Superhero”. Det er en up tempo-kjærlighetslåt, som jeg tror passer til mange forskjellige aldersgrupper. Den forrige sangen jeg ga ut var nok mest for de unge, mens denne tenker jeg at foreldre også kan høre på. Jeg er veldig stolt av sangen!

Skriver du noen låter selv?
– Etter Idol har jeg fått motivasjon til å begynne å skrive egne tekster. Jeg skriver mye hjemme nå, og håper på å kunne gi ut litt av mitt eget også etter hvert, noe enda mer personlig. Jeg skriver alle slags typer låter; poplåter, noen roligere akustiske, alt mulig.

Hvor henter du inspirasjon fra?
– Inspirasjon kommer både fra mitt eget liv, venners liv, ulike situasjoner, noe jeg hører eller ser … Man henter inspirasjon fra alt. Noen ganger vet jeg ikke hvor det kommer fra når jeg skriver tekster.

"Superhero" har fått en veldig sommerlig video, hvordan var innspillingen?
– Utrolig kult! Hele teamet dro til Spania, det var veldig deilig! Låta passer veldig til et sommerlig tema, på stranda. Vi ville gi den et skikkelig sommertema. Alle var veldig hyggelige, flinke og talentfulle, og resultatet ble veldig bra. Jeg er veldig stolt av den.

Hvordan er det egentlig å stå sånn foran kamera, med masse folk rundt som ser på?
– I starten var det litt ukomfortabelt. Jeg er jo helt alene, ikke i et boyband eller noe – det er bare meg foran kamera, og mange mennesker rundt meg. Men det er noe man blir vant til. I starten er det ganske rart, en veldig rar følelse. Men alle var så flinke, og gode til å gjøre meg komfortabel, så det var null stress.

Ingen kjæreste

Begge låtene du har gitt ut, handler om kjærlighet. Har du kjæreste?
– Nei, jeg har ikke kjæreste for øyeblikket.

Hva slags jenter liker du, da?
– Jeg liker mange forskjellige typer jenter. De må være søte, ha et fint utseende, men samtidig må hun være morsom – humor er veldig viktig. Man må kunne fleipe med hverandre, og ikke ta seg selv så høytidelig. Det er en veldig viktig egenskap hos jenter, som jeg setter veldig pris på!

Hva med å date en fan? Går det an?
– Det går an!

Det kaller vi gode nyheter! Hva skal du gjøre i sommer?
– I sommer blir det forhåpentligvis mange spillejobber. Litt festivaler, noen intervjuer og litt forskjellig. Regner med at det blir en travel sommer. Men utover det skal jeg bare være hjemme i Molde og slappe av med familien og vennene mine – som jeg ikke har vært så mye sammen med de to siste årene. Jeg flytter også hjem nå i sommer, etter to år i Oslo. Så skal jeg kanskje prøve å ta lappen. Blir jo 18 i august, håper jeg greier å få tatt lappen da!

Hva med til høsten, kommer det mer musikk?
– Jeg har en del sanger på lager, men jeg vil vente til jeg får de perfekte sangene, og så eventuelt gi ut en EP. Det er jo et slags mini-album, med et par låter. Der har jeg veldig lyst til å ha med litt egenskrevne tekster og litt forskjellig! Litt mer av den akustiske popsjangeren, som jeg er veldig fan av selv. Gjøre det litt til mitt eget.

Har du noen musikalske forbilder?
– Jeg har veldig mange jeg ser opp til. For eksempel John Mayer, han er nok min favoritt, og den artisten jeg hører mest på.

Justin Bieber

Du blir jo ofte sammenliknet med en viss kanadisk popstjerne...
– Ja, folk sammenlikner meg med Justin Bieber, og jeg skjønner ikke hvorfor det skal være en negativ ting. Han er en utrolig dyktig musiker. Det er ikke alle som er klar over det, hvor dyktig han faktisk er. Men han har peiling, altså. Alle artister i verden vil jobbe med ham. Så det er helt greit, går helt fint.

Hva slags drømmer har du for framtiden?
– Jeg drømmer om å leve av musikken, kunne overleve på bare det. Det er jo det jeg liker å gjøre. Sitter på rommet mitt  og spiller gitar og lager musikk hele dagen. Så om jeg kan gjøre det, ha det som en jobb, så er det optimalt. Da kan det ikke bli bedre!

Helt til slutt - noe du vil si til fansen?
– Tusen takk for all støtte under "Idol", håper dere liker den nye sangen og den nye musikkvideoen min!

 

Her er musikkvideoen til "Superhero"!

Sjekk ut Jesper Jensets sommervideo.

Her er den - videoen til Jespers nye singel "Superhero". Får du ikke skikkelig sommerfølelse nå, får du det aldri!

</p> <p>Hva synes du om videoen?</p> <p> </p> </div>

Jesper Jenset er aktuell med singelen "Superhero".
Jesper Jenset er aktuell med singelen "Superhero". Foto: Olav Stubberud

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning