Slik måler hun sexappealen din

Kvinner vet hva de vil ha og vurderer mannen på uttallige måter før de hopper til køys. Vi har samlet en sjekkliste for deg som sliter litt med fangsten.

Kvinner flest skjønner at du viser fram premiesiden når du forsøker å sjekke dem opp. Derfor følger hun ekstra nøye med på hvordan du oppfører deg mot andre. Foto: Lukas Grzyb
Kvinner flest skjønner at du viser fram premiesiden når du forsøker å sjekke dem opp. Derfor følger hun ekstra nøye med på hvordan du oppfører deg mot andre. Foto: Lukas Grzyb
Publisert Oppdatert

Les mer: 237 grunner til å ha sex i kveld
Les mer: Huleboer-sjekking

Det finnes noe udefinerbart med alle mennesker. Hva er det egentlig som gjør at kollegaen din kan krysse av sex-partner nummer 100 på lista, mens du står på stedet hvil? Og hva består egentlig Austin Powers magiske mojo av? Mye henger nok sammen med den uhåndgripelige sexappealen. Vi har samlet noen råd som kan hjelpe deg på veien.

Sett deg et mål
Britiske forskere har funnet ut at kvinner på svært kort tid avgjør om en mann er en aktuell partner eller ei.

Kvinner flest vil ha en mann som vet hva han vil, og som har et mål. Et tydelig kroppsspråk som viser at du er målbevisst og på vei oppover er viktig. Selv om kvinner flest ikke er lykkejegere, er de likevel på jakt etter en mann som kan tjene penger og ta vare på barna deres. På samme måte som menn jakter på fruktbare kvinner med brede hofter, jakter kvinner på menn med gode gener.

- Kvinner velger ofte en symmetrisk, kjekk mann, fordi han har de beste genene, sier antropolog Helen Fisher til Men's Health.

Dropp kompisgjengen
Fisher har skrevet boken "Why we love" og har kartlagt hvilke egenskaper kvinner først vurderer hos en mann.

Fisher anbefaler menn å være kritiske til hvilke kompiser de omgir seg med blant mulige partnere.

- Menn i grupper har en tendens til å bli i overkant gutteaktige på måter som gjør kvinner usikre. Menn prøver alltid å overgå hverandre ved å si noe kvikkere, morsommere og mer grisete, sier Fisher.

Det kan gjøre at kvinner føler seg ille til mote. Det betyr ikke at du skal kutte ut kompisene dine, men hvis du er ute for å møte kvinner kan det være lurt å styre unna de mest bråkjekke typene.

Vær høflig
Kvinner flest skjønner at du viser fram premiesiden når du forsøker å sjekke dem opp. Derfor følger hun ekstra nøye med på hvordan du oppfører deg mot andre. På den måten får hun et innblikk i den virkelige deg. Tar du i mot småpengene etter restaurantbesøket? Du er en gnier. Gjør du narr av bartenderen? Du er ikke noe å samle på. Gir du den eldre kvinnen skryt for kjolevalget? Da er du en gentleman som er verdt å bli kjent med.

Vis at du har orden
Måten du behandler penger på kan også spille en rolle. En haug med ubetalte regninger signaliserer ansvarsløshet. Tusenlapper stikkende opp fra bukselomma er heller ikke tillitsvekkende. En klassisk, smal lommebok viser derimot at du har både stil og orden.

Vent på signalet
Du bør også tenke deg nøye om før du tar kontakt. Måten du nærmer deg på avgjør mye. I følge Fisher er det vanligvis kvinnen som tar det første steget ved å smile eller å skape øyekontakt. Hvis en mann prøver å tvinge fram en slik invitt, eller gå rett på byttet uten å ha oppnådd øyekontakt på forhånd, er sjansen for å lykkes liten. På den andre siden; dersom det aldri kommer noen gylden mulighet må du selv ta initiativet. Den som intet våger...

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning