237 grunner til å sex i kveld

Takket være forskerne ved University of Texas vet vi nå om 237 grunner til at folk har sex.

Publisert Oppdatert

Nesten 2000 mennesker ble spurt i det som betegnes som den største undersøkelsen noensinne om hvorfor folk har sex.

Alt fra "jeg ville komme nærmere Gud" til "jeg var full" ble oppgitt som grunner.

Overrasket
Charles Darwin og hans medhjelpere ga oss noen grunner. Først og fremst ble det understreket at det å finne gode gener, sikre slektens gang og få tilgang på ressurser var grunn til å få barn.

Cindy M. Neston og David M. Buss forteller til New York Times at i tillegg til å være den største undersøkelsen utført om dette temaet, er de også den mest grundige.

De to forskerne bak undersøkelsen, som ble publisert i augustnummeret av Archives of Sexual Behavior, har kommet frem til noen overraskende resultater.

Hurra for hodepinen
For visste du for eksempel at det å ha hodepine kan slå positivt ut for den som vil ha sex? Grunn nummer 173 på listen er nemlig å ha sex for å bli kvitt hodepine.

Andre grunner til å ha sex er blant annet at det hjelper for nattesøvnen, at det gjør at partneren får føle makt, for å brenne kalorier, gjøre en tjeneste, holde seg varm, såre en fiende, eller for å endre samtale-emne.

Noen fortalte også at de gjorde det fordi de ble utfordret, fordi de var redde for at partneren vil være utro om de ikke får sex, eller at de følte at de måtte.

Ingen som amerikanerne
Dr. Buss har kartlagt seksualvaner rundt om i hele verden, men sier han ble overrasket over resultatet, og at han aldri hadde regnet med å finne så mange ulike svar.

- Seksuell psykologi er mer farverik enn jeg trodde, sier han til New York Times.

Materialet i undersøkelsen kom de frem til ved først å spørre 400 personer om hvilke grunner de hadde til å ha sex. Deretter spurte de 1500 personer til å gradere svarene etter hva de synes var viktigst. Alle de 237 svarene ble krysset av mer enn én gang.

Lav standard
På toppen kom "jeg er tiltrukket av personen", og det svarte både kvinner og menn.

Resten av topp 10 for begge kjønn var også rimelig lik, som at man ønsket å vise partneren sin kjærlighet, at man var kåt, eller at det er gøy.

Kvinnene svarte oftere enn menn at de hadde sex fordi de var forelsket. Menn derimot, overrasket forskerne en smule. Stereotypisk er det kvinner som benytter seg av sex for å oppnå sosial status, men i denne undersøkelsen var det motsatt.

- Funnene våre viser at menn har lettere for å ha sex for å oppnå noe enn kvinner, sier dr. Buss, og forteller at mennene fortalte at de hadde sex for å få ting, som lønnsøkning, forfremmelse eller tjenester.

Menn oppga også at de hadde hatt sex fordi de "hadde senket standarden", eller bare rett og slett fordi sjansen bød seg.

Verre enn det behøver det ikke være.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning