Han er kåt, hun er trøtt

Alt fra et skittent badegulv til feil p-piller kan få henne til å si nei til samleie.

Hvis hun avviser deg stadig oftere, kan det likevel være lurt å forsøke å finne ut om det er noe spesifikt som plager henne. Foto: Sean Carpenter (også forsidefoto)
Hvis hun avviser deg stadig oftere, kan det likevel være lurt å forsøke å finne ut om det er noe spesifikt som plager henne. Foto: Sean Carpenter (også forsidefoto)
Publisert Oppdatert

Mer: Vil du ha eksen tilbake? Unngå dette
Mer: Orgasme hjelper mot migrene

Har du fått mange avvisninger i senga den siste tiden? Det er mange faktorer som kan stjele en kvinnes appetitt på sex. Noe er det opp til henne selv å ta tak i, men noe kan også du påvirke.

Manglende sexlyst er ganske vanlig blant kvinner, likevel snakker vi sjelden om det. Jakten på det perfekte sexlivet og det stadige fokuset på sex kan få menn og kvinner med et helt normalt sexliv til å føle seg utiltrekkelige. Hvis hun avviser deg stadig oftere, kan det likevel være lurt å forsøke å finne ut om det er noe spesifikt som plager henne.

Det finnes en rekke grunner til at kvinner kan miste lysten. Noen kan være enkle å komme til bunns i:

  • Hun er sliten og trøtt
  • Hun føler seg ikke sexy
  • Stress og lite fritid
  • Du har dårlig hygiene

Spør henne om det er hygienen som plager henne. Hvis hun svarer ja, kan du prise deg lykkelig. Dette er et av de enkleste probleme å løse. En ekstra dusj i ny og ne kan være alt som skal til. Det er ikke alle som er klar over hvor sterk deres egen kroppslukt kan virke på andre.

Hun må føle seg bra
Alle liker å føle seg attraktive. Både for kvinner og menn spiller selvfølelsen en viktig rolle for sexlysten. Pass på å gi henne komplimenter og la henne få tid til å pleie seg selv. Ikke mas på henne om sex når hun helt tydelig er sliten og stressa. Dersom hun jobber mye kan det være lurt å gjøre en ekstra innsats på hjemmebane. Å komme hjem til ferdig middag og nyvasket hus kan faktisk være vel så opphissende for en kvinne som en bar overkropp og dyre gaver.

Spør henne
For noen kan det være mer dyptliggende grunner til at sexlysten manger. Har du prøvd å spørre partneren din rett ut det er noe som plager henne? Du kan si at du har oppdaget at hun er mindre lysten på sex og spørre henne om alt er i orden. Be henne om å fortelle hva som ligger bak alle avvisningene.

- Prøv å ikke kritiser henne. Følelsesmessig utpressing eller trusler om å gjøre det slutt kommer ikke til å virke, advarer Dr. Petra Boynton, sexredaktør for nettstedet mansized.com.

Hun anbefaler å sette av god tid, og å oppmuntre partneren din til å dele det som plager henne med deg.

Snakk med doktoren
Det kan også være fysiske grunnen som gjør at en kvinne mister sexlysten. Nivået av testosteron i kroppen er med på å regulere en kvinnes sexlyst, og et fall i allerede lave nivåer kan være dårlige nyheter.

P-piller, antidepressiva og en rekke andre medisiner kan påvirke sexlysten negativt. I disse tilfellene må kvinnen selv snakke med legen eller gynekologen sin. Det er vanligvis ikke noe problem å bytte merke på p-pillen hvis det skulle vise seg at sexlysten forsvinner.

Hvis problemet viser seg å være kjemisk betinget, er det viktig å la kvinnens kropp få tid til å tilpasse seg.

- Da er det nødvendig med god kommunikasjon. Et kjemisk problem kan veldig fort skape et psykisk problem. Sexpress kan også være en drepen for sexlysten, sier sexskribent Jessica Lloyd til askmen.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning