- Jeg har så vondt i hodet, kan vi ha sex?

Forskere mener orgasme kan hjelpe mot migrene.

Publisert Oppdatert

Har du noen gang fått spørsmålet: Jeg har så vondt i hodet, kan vi ha sex? Det er ingen grunn til at du ikke skal få det. Den plagsomme hodepinen er riktignok mest kjent for å komme nettopp som en følge av utskeielser i senga, men det er slett ikke sånn for alle.

En amerikansk undersøkelse viser at mange kvinner som har sex i starten av et migreneanfall opplever mildere symptomer. 82 kvinner deltok i studien, og 53 av disse var seksuelt aktive.

En tredjedel av kvinnene opplevde at smertene ble mildere etter sexakten. Mange av dem rapporterte om mindre smerte rundt hodet og nakken, og færre humørsvingninger.

Det sier professor i nevrologi James Couch ved University of Oklahoma til Health.com .

- Metoden kan være verdt et forsøk, sier Couch.

Kuren er ikke så usannsynlig som den høres ut. Forskere tror nemlig at sex og orgasme kan øke nivået av serotonin i hjernen. Serotoninnivået er lavt hos mennesker som lider av migrene.

Kvinner med migrene kan faktisk vise seg å ha en høyere appetitt på sex enn andre.

Forsker Timothy Houle ved Wake Forest University School of Medicine fant ut av kvinner med migrene har større sexlyst enn kvinner som bare får hodepine av stress. Grunnen til det kan være at sexlyst, som migrene, har sammenheng med et lavt serotonin-nivå.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning