Gutter og jenter er like kåte

Jenter vil ha sex like ofte som gutter. Det viser tall fra datingtjenesten Q500s medlemsdatabase.

Skal vi tro tallene, stemmer ikke forestillingen om at gutter er kåtere enn jenter. (Foto: ichelle Spagnol)
Skal vi tro tallene, stemmer ikke forestillingen om at gutter er kåtere enn jenter. (Foto: ichelle Spagnol)
Publisert Oppdatert

På Q500 blir alle medlemmene tilbudt å ta en psykologisk test som skal hjelpe dem med å finne en partner de passer sammen med. Flere enn 21 000 har tatt testen, og tallenes tale er klar: Blant menn vil 36,9 prosent ha sex én til to ganger i uken, mens tallet hos kveinnene er på 34,2 prosent.

Ikke overrasket
Dette tallet viser altså det motsatte av den vanlige forestillingen i samfunnet, om at menn har lyst på sex oftere enn kvinner.

- Dette er likevel ikke overraskende tall, sier Dagfinn Sørensen, som er psykolog og spesialist i klinisk sexologi, og som har analysert tallmaterialet for Q500.

MER: GODE GRUNNER TIL Å HA SEX
MER: SEX BEST ETTER FYLTE FEMTI

- Tallet ligger tett opptil den faktiske praksisen. En seksualvaneundersøkelse som er utført av Folkehelseinstituttet i Norge viser at folk gjennomsnittlig har to samleier i uken, forteller Sørensen, som til daglig driver den private klinikken Sexologispesialisten i Tromsø i Norge.

Selv om tallene fra denne undersøkelsen gjelder for vanlige folk som er medlem av en datingtjeneste på internett, er materialet så stort at de kan fortelle noe om sexønsker i befolkningen generelt.

Gutta skryter på seg
En vanlig effekt i undersøkelser som handler om sex, er at gutta sier de har større seksuelle behov enn de egentilg har, mens jenter sier de har mindre behov enn de egentlig har. Dette begrunnes ofte med sosiale forventninger om at menn skal være virile og utholdende, mens kvinner skal være tilbakeholdne og kyske.

- I dette materialet kan vi kanskje se en motsatt effekt, sier Sørensen.

MER: MYTER OM SEX

Han mener at formålet med å ta testen, nemlig det å finne en partner, kan ha farget måten medlemmene har svart på.

- Det er mulig at kvinner her har overrapportert hvor mye sex de ønsker for å gjøre seg mer attraktive, ettersom det er en forventning om at menn ønsker sex ofte. Mennene kan ha underapportert av samme grunn - altså at de ikke vil "skremme bort" potensielle partnere ved å ha for store seksuelle behov, sier Sørensen.

Likevel konkluderer Sørensen med at tallene ikke viser noe annet enn at folk flest verken ønsker eller trenger sex mer enn 1-2 ganger i uken.

kilde: www.detnye.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning