Hvordan lage bursdagskake

Lag prinsessekake til bursdagsfesten

Dette er kaken som blir så fin at du ikke har lyst til å skjære i den.

Publisert Oppdatert

Dette trenger du

Til sukkerbrød

6 egg

235 g sukker

235 g hvetemel

2 ts bakepulver

Barbie- eller Bratzdukke

Har du lyst å overraske med noe helt spesielt til godjentas bursdag? Vi tipper at denne prinsessekaken med vid kjole av rosa marsipan vil vekke mange beundrende blikk fra både henne og venninnene.

Jubilanten må nok låne bort dukken sin, men i og med at den blir ikledd plastfolie er den klar til bruk igjen etter at selskapet er over.

ER DU UTE ETTER EN ENKLERE VARIANT AV PRINSESSEKAKE? SJEKK HER.

Du kan skrive ut oppskriften ved å trykke på printsymbolet nederst på siden.

Gjør klart det du trenger

Sett stekeovnen på 200 grader. Legg bakepapir i bunnen av en rundform på 22 cm. Spray formen med formfett. Spray også en ildfast bolle på rundt 1 liter. Dryss begge formene med hvetemel.

Lag sukkerbrød

Ha egg og sukker i en miksebolle og pisk til du får en luftig og fin eggedosis. Det tar omlag 5 minutter. I mellomtiden blander du hvetemel og bakepulver i en bolle.

Sikt melblandingen inn i eggedosisen og rør den forsiktig inn slik at du ikke rører ut all luften. Fordel røren mellom rundformen og bollen og sett formene på den nederste rillen i stekeovnen. Skru varmen ned til 170 grader samtidig som du setter inn formene. Stekes i ca. 30 minutter. Sjekk med en tinn pinne for å se om sukkerbrødene er ferdig stekt. La dem avkjøle på en bakerist. Dette kan gjerne gjøres dagen før du skal lage resten av kaken.

Gjør klar dukken

Ta av dukken klærne og pakk inn hele kroppen med plastfolie.

Pynte kaken

Klikk her for å se hvordan du pynter kaken

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning