ÅRSHOROSKOP 2020

Slik blir 2020 - ifølge stjernene

Stormende kjærlighet eller omveltende vendinger? Se hva horoskopet sier om året som kommer.

ÅRSHOROSKOPET: Hva sier stjernene for det nye året!
ÅRSHOROSKOPET: Hva sier stjernene for det nye året! Foto: Hanne Løvdal / Lovedales.no
Sist oppdatert

Nytt år og nye muligheter! Århoroskopet viser deg hva du har i vente, i følge astrologien.

Generelt om året vi går inn i: 2020 er et globalt år 4. Tallet 4 forbindes med kontrollert vekst, problemløsning og disiplin, så bare grundig og hardt arbeid vil gi resultater.

I kinesiske astrologi er 2020 den hvite metallrottens år, et energisk år preget av mange muligheter og ambisiøse prosjekter. Det materielle er i fokus, og det vil si økonomi, business og generelt sett mestring av den fysiske dimensjonen av livet.

Utforskning, læring og oppdagelser preger også globalt år 4, energien motiverer oss til å organisere og strukturere livet vårt slik at fundamentet blir sterkere.

Vi blir oppfordret til å takle utfordringer på en direkte og praktisk måte, og jobbe med å nå målene våre ved hjelp av utholdenhet og realisme. Sammen er vi enda sterkere; samarbeid med andre som deler din visjon.

Månedene som trigger de største endringene/vendepunktene er januar, juni og november/desember.

Vannmannen (21.1-18.2)

2020 blir et år med fokus på det indre liv; du blir bedt om å kvitte deg med emosjonell bagasje og uheldige vaner og holdninger som hindrer utviklingen din. Det som har vært dypt begravd i ditt indre kommer opp til overflaten og krever å bli tatt hensyn til. Erkjennelser kommer på løpende bånd, du må også forholde deg til følelser i større grad enn du kanskje synes er komfortabelt. Bli mindre distansert og objektiv og ta direkte del i egen og andres emosjonelle og åndelige reise. Forbindelsen til en gruppe gjør at du kan nå ut til mange.

Fiskene (19.2-20.3)

Det sosiale nettverket ditt vil utvides, og via nye bekjente kan det dukke opp muligheter som gjør deg i stand til å ta et skritt i retning av en drøm du har hatt i lengre tid. Å være en del av en gruppe eller team gir en følelse av tilhørighet, selv om du må være forberedt på å ta på deg mye ansvar for å få hjulene til å rulle. Nye langtidsmål kan utformes, basert på endringer i din psyke som gjør at du ønsker å prioritere andre ting enn du har gjort så langt. Endringer i status, eller en viktig ny rolle, vil ha innvirkning på nære relasjoner.

Væren (21.3-20.4)

Suksess og framgang i karrieren er fokuspunktet i 2020. Som en følge av nye muligheter i forbindelse med jobb vil situasjonen på hjemmebane endre seg, spesielt i forhold til rollefordeling og hvordan du bor. Mange Værer vil sette seg på skolebenken igjen, eller begynne å undervise selv. Transport, pendling og annen reisevirksomhet i forbindelse med jobben kan bli et aktuelt tema. Nye rutiner krever tilpasning og fleksibilitet. Sett deg delmål og ikke press for hardt; sakte, men sikkert er den eneste metoden som funker i 2020.

Les også: "Far ukjent" sto det på fødselsattesten min. Sannheten var et sjokk

Tyren (21.4-21.5)

Ditt verdisyn vil endre seg i løpet av året, i takt med en indre prosess som gjør deg mer idealistisk og mindre materialistisk. Du blir opptatt av hvordan mennesker lever i resten av verden og mer bevisst på hvordan dine mønstre og vaner påvirker helheten. Du vil se med kritiske øyne på eget forbruk. Egne ressurser og talenter kan tas i bruk på en konkret og praktisk måte, noe som gjør deg mindre avhengig av andres ressurser og støtte. Ditt image og måten du tilnærmer deg andre på endrer seg, og det får andre til å se deg på en ny måte.

Tvillingene (22.5-21.6)

I løpet av året som kommer vil du føle at du får mer kontroll og mestrer livet ditt i større grad enn tidligere. Du ønsker deg mer ut av livet, og får mer igjen. Økonomisk er det et godt år; ved å investere i solide objekter og prosjekter, særlig sammen med andre, kan du ende opp med betydelig høyere inntekt og formue ved årets slutt. Dine verdier skal integreres med andres, uten at du mister deg selv. Det gjelder også i forhold til partner eller ektefelle. Et nært forhold vil transformeres, og enten bli sterkere og mer intimt eller avsluttes.

Krepsen (22.6-22.7)

Samarbeid, nære relasjoner og partnerskap er kilder til økt velstand og lykke i 2020. Positive opplevelser som øker selvfølelsen gjør deg mer uavhengig av andres bekreftelse. Du vil møte nye mennesker som viser at de vil deg vel, og som støtter deg når du møter utfordringer på veien mot målene dine. Det er mulig du forplikter deg ytterligere i et seriøst forhold, eller får mot til å bryte et bånd som oppleves som svært krevende. Din evne til å vise omsorg for andre blir enda sterkere, og du vil kjenne på en stor trang til å hjelpe noen som trenger det.

Les også: Jeg har vært hans elskerinne siden jeg var 22 år. Nå er det nok

Løven (23.7-23.8)

2020 blir et år preget av revidering av planer og jobbrelaterte mål. Du blir mer produktiv og effektiv, vet eksakt hva som må gjøres og hvilken rekkefølge ting skal gjøres i. De positive energiene gjelder også dersom du studerer eller har ønsker om å innføre varige livsstilsendringer. Det kan være vanskelig å leve opp til alle krav og forventninger til tider, ikke minst dem du stiller til deg selv. Nettverket ditt vil utvides med nye venner og likesinnede som ønsker å leve livet sitt på samme måte. Helse og kosthold krever også oppmerksomhet.

Jomfruen (24.8-23.9)

Du blir mer synlig for omverdenen og det medfører at ditt rykte og omdømme blir et viktig tema i 2020. Definer klart og tydelig hva du ønsker å oppnå, og kommuniser det til andre slik at forventninger blir realistiske og oppnåelige. Energiene ligger til rette for at kreative og kulturelle interesser kan bli grunnlaget for nye oppdrag og prosjekter som med tiden kan bli en ny måte å tjene penger på. En gruppe du blir en del av kan endre ditt syn på verden og bringe med seg uventede muligheter for reising og opplevelse av andre kulturer.

Vekten (24.9-23.10)

2020 blir et spennende år som retter søkelyset mot balansen mellom privatliv og karriere. Du kjenner på et sterkt behov for å utvide horisontene og tar de nødvendige stegene mot en framtid som gir deg større frihet og handlekraft, samtidig som du sørger for at alt er på stell på hjemmebane. Utfordringer med å få hverdagen til å gå rundt kan medføre flytting, omorganisering i hjemmet og omfordeling av ansvar. Planene dine kan møte en del motstand fra dine nærmeste, men ting vil ordne seg dersom de berørte parter er villige til å møtes på halvveien.

Les også: Sjefen min prøvde å knekke meg

Skorpionen (24.10-22.11)

Dine tankemønstre og holdninger angående mangt og mye vil endre seg i løpet av 2020. Du innser at bevegelsesfrihet og enkelhet i hverdagen er viktigere enn materielle verdier, og begynner å revurdere verdien av det du har og eier. Du bestemmer deg for å sette pris på det du allerede har i stedet for å kjøpe nytt, og selger eller gir bort det du ikke bruker for å forenkle livet ditt. Helse og livsstil blir også et viktig tema; opplever du stress og frustrasjon i jobben din er det på tide å innføre rutiner som hjelper deg med å ta vare på energien.

Skytten (23.11-21.12)

2020 er et godt år for økonomisk vekst og nye muligheter som fører til en mer stabil og forutsigbar økonomi. Kanaliser handlekraft og energi inn i andre aktiviteter enn du har for vane, og legg alternative planer som kan settes i verk hvis det butter imot. Relasjoner er et av årets hovedtema, du inngår nye forbindelser som får stor innvirkning på din personlighet og dine holdninger. Målet er balanse mellom jeg og du, mellom kjønnene, harmoni i relasjoner, gi og ta i likt monn, gjensidig beundring, støtte og kjærlighet som ser og tar hensyn til den andres behov.

Steinbukken (22.12-20.1)

2020 blir en ny start for deg, i kraft av indre vekst og modning. Du er i en prosess som dreier seg om en gjenoppbygging og konkretisering av din identitet. Du kommer i kontakt med deg selv på et dypt plan og får større innsikt i hvordan du skal integrere din pPersonlighet og dine behov med andres. Du føler deg optimistisk og selvsikker og tar gjerne på deg mer ansvar, spesielt i jobbsammenheng. En ny jobb eller endringer i jobbinnhold kan være på trappene; du blir bedt om å jobbe mer selvstendig og/eller forholde deg til en større kundemasse.

Denne saken ble første gang publisert 29/12 2019, og sist oppdatert 26/08 2020.

Les også