DE BLÅ SIDENE

Vi var 19 år og møttes på fest – så ble jeg gravid. Reaksjonen hans var alt annet enn forventet

Vi var unge da vi møttes, og jeg var ikke klar for å binde meg.

Pluss ikon
HISTORIE FRA VIRKELIGHETEN.
HISTORIE FRA VIRKELIGHETEN. Foto: Getty Images
Sist oppdatert

Yngve og jeg hadde et dårlig utgangspunkt for et livsvarig forhold den gang vi møttes på en fest hos en felles bekjent. Vi likte hverandre og flørtet litt, mer skjedde det ikke. Men så møttes vi tilfeldigvis på gaten noen uker senere.

Det var Yngve som så meg først. Han ropte på meg, og vi endte med å ta en kaffe sammen. Etter det møttes vi sporadisk i helgene, når det passet for oss begge. Ingen av oss var interessert i et fast forhold. Vi var 19 år og ville leve livet ved siden av studiene.

Det som endret alt, var at jeg ble gravid. Det kom overraskende på meg, og jeg bestemte meg raskt for at jeg skulle ta abort.

Jeg hadde ikke tenkt å nevne det for Yngve, men tenkte å la alt foregå i stillhet. Jeg regnet med at han ville være enig i avgjørelsen min uansett.

Men jeg klarte ikke å la være å si noe. Jeg måtte dele det med ham, og hans reaksjon var alt annet enn forventet. Han ble veldig begeistret og mente at vi burde gi både hverandre og det kommende barnet vårt en sjanse.

Det var ikke en tanke jeg hadde tenkt engang.

For meg var Yngve en mann jeg surret med, og jeg hadde ingen alvorlige ambisjoner med forholdet. Men han ga meg noe å tenke på, og til slutt bestemte jeg meg for å bære frem barnet.

Les også (+) Vi hadde alltid dårlig råd. Da mannen min døde, kom sjokket

Godt utgangspunkt

Yngve var klar for å ta steget inn i en ny tilværelse og ville at vi skulle bli samboere. Det aller smarteste vi gjorde i forkant, var at vi gikk i familieterapi før vi flyttet sammen. Hos terapeuten endevendte vi alle våre holdninger og verdier.

Vi snakket ut om hvordan vi ønsket å leve, og vi opplevde begge at det var lettere å sette ord på følelser, forventninger og redsel med en tredjepart i rommet.

Det var der jeg ble kjent med Yngve, og det var der jeg begynte å kjenne at jeg hadde seriøse følelser for ham. Det var et godt utgangspunkt å bygge videre på.

Likevel kom virkeligheten som et slags sjokk på oss da vi ble foreldre til Vilde. Vi var usikre i begynnelsen, ikke bare på babyen, men også hverandre.

Jeg var veldig hormonell og reagerte noen ganger sterkt på små bagateller, noe som kunne skremme Yngve. Vi var begge redd for å si og gjøre noe som den andre ville reagere på, men det løste vi gjennom terapeuten.

Jeg tror ikke at Yngve og jeg hadde holdt sammen hvis vi ikke hadde fortsatt å gå til terapeuten av og til, de første tre årene av forholdet vårt.

Hun tok imot oss så fort vi følte at vi trengte det, og vi merket at hun også ønsket at vi skulle få forholdet vårt til å fungere optimalt.

Les også (+) – Jeg fant meg en ung elsker på Tinder, men jeg var redd for å bli ledd av

Jobber for forholdet

Gjennom årenes løp har vi tilpasset oss og funnet vår måte å leve på, som vi begge har vært fornøyde med. Vi giftet oss etter noen år og vi fikk et barn til. Vi fant en trygghet i hverandre og bestemte oss for å holde sammen.

Det pratet vi mye om, og den avgjørelsen har vi jobbet hardt med. Vi har gått i terapi i flere omganger underveis, fordi vi har følt at det ble lettere med en tredjemann til stede når vi har vært uenige eller har møtt på noen tøffe utfordringer.

Jeg har alltid følt at Yngve har sett meg, og det har vært viktig. Han har ønsket at jeg skal ha det bra, og det samme har jeg med ham. Vi har gitt hverandre frihet til å utvikle oss, og jeg opplever at vi har et sunt og sterkt ekteskap.

Yngve og jeg har lenge diskutert hvordan vi skal feire oss selv til neste år. Da har vi sølvbryllup, og det ønsker vi å markere. Vi har kommet frem til at vi skal reise til USA, leie bil og kjøre rundt i tre uker. Bare vi to.

Jeg er stolt av at vi har kommet oss gjennom alle disse årene uten å skilles. Jeg er takknemlig for at vi har klart å utvikle en sterk kjærlighet og har stått hverandre nær i både gode og onde dager.

Vi har hatt våre utfordringer, men vi har taklet alt på en måte som har skapte enda sterkere bånd mellom oss.

Jeg gleder meg derfor til å markere alle disse årene med Yngve. For vi ser at mange par rundt oss, som var sammen i flere år før de fikk barn, ender med skilsmisse, og da gjør det meg så utrolig stolt og glad at vi har fått det til, vi som knapt kjente hverandre den gangen jeg ble gravid.

Artikkelen ble opprinnelig publisert på "De blå sidene" i Norsk Ukeblad. I denne serien deler leserne personlige historier. Både person- og stedsnavn er endret for å sikre anonymitet.

Les flere saker: Historier | Erotiske Noveller

Denne saken ble første gang publisert 08/07 2022, og sist oppdatert 07/10 2022.

Les også