Leserne forteller

Kjæresten min hadde fridd. Da gjorde venninnen min det utenkelige

Jeg hadde en kjæreste og planen var at vi skulle gifte oss.

Pluss ikon
HISTORIE FRA VIRKELIGHETEN.
HISTORIE FRA VIRKELIGHETEN. Foto: Getty Images (Illustrasjonsfoto)
Sist oppdatert

Noen ganger er verden absurd, ting som skjer er ikke til å tro. Min historie er på mange måter sjokkerende, for den handler om et bedrag, som jeg egentlig ikke finner ord som kan dekke.

Da jeg ble kjæresten til Sondre, fikk jeg hans venninne Lene med på kjøpet.

De hadde hengt sammen som venner siden de gikk på videregående skole, og det hadde aldri vært mer mellom dem enn vennskap. Hun lo og sa at de var uadskillelige.

Jeg var lykkelig sammen med kjæresten min og følte at jeg måtte være hyggelig og inkluderende overfor venninnen han var så glad i. Hun, på sin side, gjorde alt hun kunne for å bli min gode venninne.

Jeg husker at jeg i starten tenkte at forholdet mellom dem var litt rart, og da min familie spurte om hun kanskje var forelsket i Sondre, slo tanken meg også.

Men samtidig var hun så utrolig fin å være sammen med – morsom og kvikk.

Det endte med at hun ble min bestevenninne, som jeg tilbrakte masse tid sammen med.

«Ingen kjenner Sondre så godt som meg», sa hun, og i starten av mitt forhold til ham, føltes ikke det rart, men da han og jeg hadde vært et par i to år og han hadde fridd, syntes jeg ikke at hun lenger hadde rett. Da var det jeg som kjente ham best.

«Jeg føler at det er dere mot meg», pleide han å fleipe med den gangen, da vi fortsatt var stormende forelsket.

Jeg sa at han ikke skulle se bort fra det, for bestevenninnen hans var blitt den personen jeg snakket med om alt, også de problemene og utfordringene som dukket opp mellom ham og meg.

Les også (+): Hvis jeg får en kjæreste, så må han klare seg uten seksuell nærhet

Sjalusi

Når jeg tenker tilbake, ser jeg at Lene var en mester i å fritte meg ut, og jeg svarte villig på det meste og satte pris på rådene hun ga meg.

Bare noen måneder før jeg skulle gifte meg med Sondre, skjedde det som jeg aldri kommer til å glemme. Jeg sa til Lene at Sondre virket litt fjern.

«Tror du han angrer på at han har fridd?» spurte jeg henne. Svaret hun ga meg, husker jeg ordrett.

«Jeg har ikke villet dele dette med deg, og det føles fælt å si det, men jeg tror at han er utro. Du må love meg at du aldri forteller ham at jeg har sagt det», sa hun.

Jeg lovet, og fra da av var jeg mistenksom, sjalu og pågående.

«Har du en annen?» spurte jeg kjæresten min. Han sa at han ikke hadde det, men jeg ga meg ikke, og det resulterte i store scener som skapte avstand mellom oss.

«Du er sykelig sjalu», påsto han, og han sa at han ikke visste om han kunne gifte seg med en slik person.

Det var Lene som trøstet meg når jeg etterpå følte meg trist, men det jeg ikke så, var at hun i denne perioden også trøstet Sondre.

Hun formelig stupte inn og ga ham støtten han trengte. Jeg har fått vite av felles venner hva hun sa: Hun forsto hvorfor han var usikker på sine følelser overfor meg, for jeg var jo «ustabil».

Kanskje burde jeg har forstått det fra starten – hun var forelsket i ham hele tiden. Resultatet var at han endte opp som utro – med henne!

Sondre avsluttet vårt forhold, men det verste var at Lene kom gråtende til meg og sa at det var noe jeg måtte få vite:

«Sondre og jeg har oppdaget at det er mer enn vennskap mellom oss. Vi er blitt et par. Du skjønner at jeg ikke kan være din venninne nå», sa hun.

Jeg har lest mange stygge historier om samlivsbrudd, og ofte har jeg tenkt at de ikke kan ha skjedd i det virkelige liv, de har vært for dramatiske.

Nå vet jeg at stygge ting skjer. Jeg håper at Sondre en dag våkner opp og ser hvor manipulerende kjæresten og venninnen er.

Det var hun som ødela forholdet vårt ved å spille på min usikkerhet.

Artikkelen ble opprinnelig publisert på sidene «Leserne forteller» i Hjemmet. I denne serien deler leserne personlige historier. Både person- og stedsnavn er endret for å sikre anonymitet.

Les flere saker: Historier | Erotiske Noveller

Denne saken ble første gang publisert 02/02 2024, og sist oppdatert 02/02 2024.

Les også