Tesla Model 3

Siste nytt fra Tesla: Bygger biler i telt (!)

Her er første bilde av Model 3 Performance.

Pluss ikon
TESLA MODEL 3: Tesla må få opp farten på produksjonen av minstemann, Model 3. Nå gjøres det grep med en ny produksjonslinje i et teltlignende lokale.
TESLA MODEL 3: Tesla må få opp farten på produksjonen av minstemann, Model 3. Nå gjøres det grep med en ny produksjonslinje i et teltlignende lokale. Foto: Elon Musk (Twitter)
Publisert

Det har lenge vært kjent at Tesla har hatt utfordringer med å få opp produksjonen av den nye Model 3.

Bilen har fått en kjempemottakelse i form av over 400.000 bestillinger, men inntil nylig har den amerikanske elbilprodusenten ikke vært i nærheten av å følge opp etterspørselen.

Nå begynner de imidlertid å få dreisen på produksjonen. Opprinnelig var planen å produsere 5.000 biler i uken, fra første kvartal i år. Slik har det altså ikke gått, men nå gjør Tesla-sjefen grep.

Utvider med telt

I tillegg til å løse ulike flaskehalser i produksjonen (blant annet tilstrekkelig levering av batteripakker) har Elon Musk tidligere erklært at det er «back to sleeping at the factory». I praksis at Musk har en sovepose på fabrikken, slik at han kan overnatte der i spesielt krevende perioder.

I en twittermelding postet dessuten Musk nylig at Tesla har bygget en helt ny produksjonslinje på rekordtid. På bare tre uker har Tesla-teamet etablert en tredje produksjonslinje, men den er ikke en del av selve fabrikklokalene i Fremont.

Vi snakker faktisk om et teltlignende lokale, som skal være plassert på fabrikkområdet. Det er med andre ord gjort effektive tiltak for å øke kapasiteten på den nye «folke-Teslaen».

– Amazing work by Tesla team, skriver sjefen sjøl på Twitter.

Model 3: Her er Broom på verdenspremieren

Avslører Model 3 Performance

I samme melding har Musk lagt til et bilde av den aller første Model 3 Performance, med dual motor. Denne skal i følge Tesla få skikkelig sportsbil-egenskaper, samt være 15 prosent raskere enn selveste BMW M3.

Bilen vil koste rundt 650.000 kroner i USA, og rekkevidden er fortsatt oppgitt til 500 km - det samme som dagens Model 3 med bakhjulsdrift. Sprinten fra 0-96 km/t loves å være unnagjort på 3,5 sekunder, mens toppfarten er begrenset til 250 km/t.

Leveringene av Dual Motor-utgaven i USA starter i sommer. I Europa begynner ikke leveringene før i første halvdel av 2019.

Tesla-sjefen bekymret: Sover på fabrikken igjen

MINIMALISTISK: Slik ser interiøret ut på Model 3. Meeeget minimalistisk.
MINIMALISTISK: Slik ser interiøret ut på Model 3. Meeeget minimalistisk. Foto: Tesla

Konkurrentene kommer

Det hører også med til saken at Tesla i løpet av de neste 12-18 månedene vil møte langt tøffere konkurranse enn tidligere. Model S og Model X har i praksis ikke hatt en eneste reell konkurrent så langt.

Det får de nå, først er elektriske SUV-er fra både Jaguar og Audi, en rekke andre konkurrenter er på vei.

Model 3 får også mange andre biler å bryne seg på. Da blir det helt avgjørende at Tesla faktisk klarer å levere ut biler til kundene, både de som allerede har bestilt og nye. I motsatt fall risikerer Tesla at utålmodige kjøpere velger andre merker.

Nå selger de plassen sin i Tesla-køen

Artikkelen er først publisert på broom.no.

Denne saken ble første gang publisert 20/06 2018.

Les også