Carl-Gustav rekylfri kanon

Denne kanonen har reddet mange norske liv

I mer en 70 år har Carl-Gustav tjent infanterister over hele verden.

Pluss ikon
<b>CARL-GUSTAV:</b> I mer en 70 år har Carl-Gustav tjent infanterister over hele verden.
CARL-GUSTAV: I mer en 70 år har Carl-Gustav tjent infanterister over hele verden. Foto: Produsent
Sist oppdatert

Den bærbare kanonen, Carl-Gustav, har vært i bruk på slagmarker verden over i mer enn 70 år. I Vi Menn denne uken får du bakgrunnen og historien om Carl-Gustav.

Her på Side3 har vi samlet noen videoklipp som kanskje kan vise hvorfor den rekylfrie kanonen har vært et populært våpen i over 70 år. Et våpen som er blitt solgt til over 40 land og som har vært aktiv i minst 11 kriger verden over.

I første video får du se soldater trene med Carl-Gustav under ulike forhold. Det er en lang film, så spol forbi de litt langtekkelige sekvensene.

Carl-Gustav har reddet livet til norske soldater i aktiv tjeneste. I denne videosnutten ser du norske soldater øve seg på Carl-Gustav med pansret ammunisjon.

Også amerikanerne bruker Carl-Gustav. I denne filmen får du se avfyringssekvensen fra flere vinkler, og man får et godt inntrykk av hvorfor man bør holde seg unna bakblåsten. I videoen får du også sett Carl-Gustav i aksjon som antitankvåpen.

Lurer du på om Carl-Gustav faktisk er noe tess som antitankvåpen, kan du kikke litt på denne videoen som viser hvorfor du ikke har lyst å sitte inne i en tank når man blir beskutt med en Carl-Gustav med anti-tank ammunisjon.

Denne saken ble første gang publisert 07/02 2019, og sist oppdatert 07/02 2019.

Les også