På sjekkern?

Slik får du ham på kroken

Følg disse tipsene så får du draget.

FØRSTEVALGET: Husk at de kjekkeste gutta ofte er vant til at jentene kommer til dem, så da blir det opp til deg om du tar sjansen eller ikke.
FØRSTEVALGET: Husk at de kjekkeste gutta ofte er vant til at jentene kommer til dem, så da blir det opp til deg om du tar sjansen eller ikke. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Thinkstock.com
Publisert Oppdatert

Ekspertene

Espen Korsvik er daglig leder og instruktør i Dating Adventure. Selskapet tilbyr kursing og undervisning i kunsten å tiltrekke seg det motsatte kjønn.

Kari Holter er familieterapeut og klinisk sosionom med tilleggsutdanelse i jus og trygderett.

Å være på sjekkern kan være en prøvelse, men med den rette innstillingen blir dating både spennende og morsomt.

Prøv å legge igjen perfeksjonisten i deg hjemme, og husk at her er det ikke noe som er riktig eller feil.

Mislykkes du på første forsøk, er det jo bare å gå videre.

Ta initiativet selv

- Det absolutt viktigste når man er på sjekkern, er at man tør å ta initiativet. Det er typisk at jenter venter på at drømmemannen skal komme bort til dem, men det gjør han sjelden. Derfor ender mange opp skuffet, sier daglig leder i Dating Adventure, Espen Korsvik.

Han tror mannfolk flest blir smigret av jenter som tør å ta første skrittet, og for deg er det helt klare fordeler med å ta styringen selv.

- Da kan du selv velge hvem du tar kontakt med, i stedet for gjentatte ganger å bli valgt ut av uinteressante gutter, sier han.

Balanse i sjekkinga

- Mange menn er ikke vant til at det kommer jenter bort til dem, men jeg tror flere hadde funnet en mer riktig partner hvis det hadde vært mer balanse her, sier Korsvik.

Årsaken er at den som tilnærmer seg den andre parten i større grad risikerer å bli avvist. Man står i en situasjon der en blir vurdert mer enn den andre.

- Mange jenter er vant til at det kommer bort gutter med kleine sjekkereplikker, og en del blir oppgitt over hvor mange trauste menn det er der ute, sier han.

Kanskje kan det være greit å oppleve sjekking fra den andre siden av bordet?

De beste blir tatt først

Korsvik oppfordrer derfor alle jenter til å ta mer initiativ, og tror det kan være forfriskende for mange å ikke bare være i en velg eller vrak situasjon.

- Husk også at de kjekkeste gutta ofte er på byen helt uten å tilnærme seg jenter. De er vant til at jentene kommer til dem, så da blir det opp til deg om du tar sjansen eller ikke, sier han.

FLØRTING: Ikke vær redd for å flørte. Ofte trenger han litt bekreftelse for å tørre å ta initiativet.
FLØRTING: Ikke vær redd for å flørte. Ofte trenger han litt bekreftelse for å tørre å ta initiativet. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Thinkstock.com

By på deg selv, men uten å gå for langt. Da mister han kanskje interessen.

Greit å være sjenert

Et godt råd når du er på sjekkern er altså å tråkke litt utenfor komfortsonen din, og husk at det ikke gjør noe om du er litt forsiktig av deg.

- Det er absolutt håp også for sjenerte jenter. Her gjelder det å tørre å ta initiativet. Jo mer du tør å ta initiativ og snakke med menn, jo lettere blir det for deg, sier han.

Naturlig å flørte

Når samtalen er i gang, kan du prøve forsiktig å flørte litt, og når dette føles trygt kan du gradvis dra flørtingen lengre og lengre.

- Husk at det er deg det kommer an på. Det kan nok føles litt skummelt i starten, før du blir vant til det, men flørting er helt naturlig og helt vanlig. Hvorfor skal du gå glipp av all moroa når den kan skapes med små steg, sier han.

Ikke alt bør sies og gjøres...

  • Ikke snakk om død, krig og triste temaer i en sjekke- eller datingsituasjon
  • Ikke prøv å være en av gutta. Da ender du ofte opp i vennesonen
  • Ikke mas på gutten verken via facebook chat, sms eller face to face
  • Ikke vis at du er ute etter forhold for tidlig i en datingsituasjon. Det kan stresse opp gutten. Gi det god tid, og la det være en positiv, lystbetont og god stemning
  • Ikke vis at du er sjalu selv om han prater med andre jenter
  • Ikke skap for store forpliktelser. Dette ødelegger for tiltrekningen

Kilde: Daglig leder i Dating Adventure, Espen Korsvik.

God kjemi

Kjemien er viktig, og når den matcher er det fantastisk. Kanskje gjenkjenner du noe hos den andre som vanskelig lar seg forklare, men som gjør at det føles som dere alltid har kjent hverandre.

- Man forstår hverandre på en ukomplisert måte og har kanskje en del likheter i verdier og holdninger. Hvorvidt dere får en god tone med hverandre er også ofte avhengig av om dere har noen felles interesser, sier familieterapeut Kari E. Holther.

Lytt og still spørsmål

Har du funnet en du ønsker mer kontakt med, anbefaler hun å vise at du er en god lytter. Still gjerne spørsmål og vis at du er interessert, men forsøk å ikke overdrive.

- Vær høflig, vennlig og blid på en ekte måte, men unngå å overselge deg selv. Det er viktig å være ærlig, sier hun.

Fortell gjerne også om deg selv, men spar noe informasjon til han begynner å stille deg spørsmål. Det vil han gjøre hvis han er interessert.

10 tips når du skal få gutta på kroken

1. Smil og vær åpen for omgivelsene dine

2. Føl deg vel i klesstilen. Kle deg sexy, men ikke overdriv

3. Vis din feminine side. Jenter må ikke være så tøffe.

4. Ha fokus på de du prater med i stedet for å tenke på at du selv skal gjøre alt riktig.

5. Ikke vær for tilgjengelig. La ham få jobbe litt for å få deg, men ikke overdriv. Da går han lei.

6. Vær interessert i hva han har å si.

7. Våg å vise tydelig at du flørter. Ofte flørter jenter uten at gutter registrerer det. Han trenger ofte litt bekreftelse for å tørre å ta initiativet.

8. Gutter liker jenter som lar seg lede. Tør han ikke lede, og du liker ham, bør du hjelpe ham litt på veien.

9. Unngå å bli for logisk. Prøv heller å få inn litt humor i samtalen. Dette gjør at dere begge kan slappe mer av og være dere selv.

SELVTILLIT: Vis at du har selvtillit, men ikke overdriv. Han må få lov til å jobbe litt for å få deg.
SELVTILLIT: Vis at du har selvtillit, men ikke overdriv. Han må få lov til å jobbe litt for å få deg. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Thinkstock.com

10. Berør den du prater med. Det viser at du har god selvtillit, og dette syns gutter er tiltrekkende.

Kilde: Daglig leder i Dating Adventure, Espen Korsvik

Trykk her og følg Klikk Helse på Facebook

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning