Slik blir mannen en god elsker

Her er mannens 12 peniser

- Det som gjør en mann til en stor elsker er ikke lengden på penis.

IKKE STØRRELSEN: Det er hvordan han bruker den og de 11 andre penisene som betyr noe.
IKKE STØRRELSEN: Det er hvordan han bruker den og de 11 andre penisene som betyr noe. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox.com
Publisert Oppdatert

- Det som gjør en mann til en stor elsker er ikke lengden på penis, men hvordan han bruker den og ikke minst hvordan han bruker hendene sine samtidig, sier Stine Kühle-Hansen, seksualunderviser (NACS).

Hun forteller at de fleste kvinner oppnår orgasmer raskest ved massasje utvendig på klitorishodet eller slik stimulering kombinert med penetrasjon.

- Bruk penis like mye utenfor som innenfor skjeden og alltid kombinert med de «ti andre penisene», sier Kühle-Hansen, og understreker at mannen har elleve peniser.

- Eller tolv, vil jeg si. Tungen også, sier Haakon Aars, lege og spesialist i klinisk sexologi (NACS).

De tolv peniser er altså penis, tunge og de ti fingre.

Bli flinkere med klitoris

Aars mener at menn må bli flinkere til å stimulere klitoris hos kvinner (som ikke er en liten knopp, men har forgreininger langt innover), og den blir ofte ikke stimulert ved at penis er i skjeden bortsett fra i visse stillinger.

- Det er viktig med det vi kaller for forspill, å bruke fingre og tunge og stimulere kvinnen maksimalt før man har samleie, spesielt på klitoris, for eksempel å massere godt med vannløselig glidekrem sier Aars.

25 prosent får «penisorgasmer»

Aars forteller at det er mange menn som ikke er så flinke til å huske å bruke fingre og tunge, men som tror at det å ta penis inn i skjeden gir maksimal stimulans for kvinnen.

Tips til de uerfarne:

- Til de uerfarne sier jeg at «slik du bruker fingrene lett på en touch screen, slik kan du ofte bruke dem på hele vulva». Poler og stryk, vibrer og sirkuler! Det får klitoris til å bli erigert og skaper fin lubrikasjon, sier Stine Kühle-Hansen, seksualunderviser (NACS).

Det viser seg at det er bare er 25 prosent kvinner som får orgasme ved penisstimulasjon i vagina.

- Min erfaring er at kvinner er vel så opptatt av at menn er flinke til å bruke fingre og tunge og stimulere på andre måter og ikke bare er fokusert på å putte penis inn i skjeden, sier Aars.

Kunsten å tilpasse seg

- Og hvis målet er et samleie må man vite at kvinners skjede kan være ulik i størrelse og dybde. Skjeden endrer seg mye med alder, sykdom og medisiner, sier Kühle-Hansen.

Når kvinnen er trang i skjeden kan for eksempel en kort finger fungere bedre enn en penis. Når kvinnen ikke ønsker penetrering i skjeden kan fingring utvendig gi mer nytelse.

Når kvinnen har vid skjede kan en penis pluss en finger eller to sammen gi mer nytelse for begge.

Ikke bare «peise på»

Aars oppfordrer også menn til å spørre sin kvinnelige partner om hva som kjennes bra, og ikke bare «peise på». Stimulere og kanskje bare stryke og kose både på utsiden og innover, slik hun liker det.

Han forteller at det også er en del menn som gir seg når ereksjonen daler fordi de er stresset eller det er noe som skjer, men da er det noe med å fortsette å bruke fingre og tunge og ikke bare gi seg.

- Tipset er å ikke gi seg, men fortsette å stimulere, bruke fingre og tunge på henne, og kanskje stimulere seg selv også og få henne til å stimulere seg, suge og slikke og gjenta dette frem og tilbake, sier Aars.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning