Erotisk massasje

- Slik blir den seksuelle nytelsen større og kraftigere

Hele kroppen blir en erogen sone.

EROTISK MASSASJE: Berøring frigjør dopamin-hormoner som hjernen oppfatter som en slags rus som gjør at man vil ha mer og mer. ILLUSTRASJONSFOTO: Thinkstockphotos
EROTISK MASSASJE: Berøring frigjør dopamin-hormoner som hjernen oppfatter som en slags rus som gjør at man vil ha mer og mer. ILLUSTRASJONSFOTO: Thinkstockphotos
Publisert Oppdatert

Erotisk massasje, ikke minst for å trene på berøring, er noe fagpersoner anbefaler.

Gjennom å massere hverandre kan dere nemlig forlenge og øke nytelsen i senga.

Erotisk, seksuell massasje

Å massere er litt som å gå på oppdagelsesferd der begge nyter.

- Det handler om å bruke alt man har, kropp mot kropp. Å utsette slutten og å bruke lang tid på nytelsen. Slik blir hele kroppen en erogen sone, sier Margrete Wiede Aasland, spesialist i sexologisk rådgivning ved Institutt for klinisk sexologi og terapi (IKST) i Oslo.

Siden seksualitet skal være nytelse, og ikke noe man skal få til eller prestere, så vil det å bruke lang tid frem til orgasmen naturlig nok øke denne nytelsen.

- Ved å bruke lang tid, blir den seksuelle nytelsen større og kraftigere, sier hun.

Penis, klitoris, brystknopper, anus…

Det må bare ikke bli et mål at dere skal prestere å gjøre hele kroppen til en erogen sone. Noen opplever kun de mest «opplagte», penis, klitoris, brystknoppene og anus, som erotiske punkter.

- Det vi vet, er at berøring av hud, både for den som berører og blir berørt, frigjør dopamin-hormoner som hjernen oppfatter som en slags rus som gjør at man vil ha mer og mer. Så sånn sett kan man si at bare det å bli berørt er erotisk nok i seg selv, sier Siv Gamnes, spesialist i sexologisk rådgivning ved Sexologisenteret i Oslo.

Erotisk massasje skal oppleves som lystbetont, som noe godt for begge og som nytelse uten at det handler om å prestere noe. Det å berøre hverandre vil i seg selv skape en god følelse, gjennom at hormonene frigjøres.

- Det er ikke noe mer hokus pokus enn at man bestemmer seg for å berøre hverandre, sier Gamnes.

Sensualitetstrening

Den erotiske massasjen ligner på sensualitetstreningen, bare at man ved sensualitetstreningen unngår de typiske erogene punktene de første tre ukene, før man gjør berøringen mer erotisk. Ved erotisk massasje derimot, da er erotisk berøring selve poenget.

- Ved erotisk massasje der poenget er å hisse opp og gjøre noe annet enn det man ellers gjør, så kan man godt konsentrere seg mer om kjønnsorganene og de typiske erogene punktene, sier Gamnes, og bekrfter at dette minner om det man gjør i andre halvdel av sensualitetstreningen, som ofte kalles med et eget navn; genitial sensualitetstrening. 

Man kan også, hvis man synes det blir for mye «styr» å massere hele kroppen, konsentrere seg kun om kjønnsorganene. For nybegynnere kan det imidlertid være lurt å ta hele kroppen for kanskje å oppdage andre punkter tilfeldig.

- Bare husk at dette ikke er idrettsmassasje, men at det først og fremst handler om berøring som partneren liker. Det kan være snakk om florlett berøring for noen, mens andre synes at dette blir kiling, sier Gamnes.

Ut og inn av den seksuelle spenningen

Selv om det ikke er noen regler for hvordan man utfører en erotisk massasje, kan man med fordel følge et opplegg for genitial sensualitetstrening.

- Den som blir massert starter med å legge seg på magen som ved sensualitetstreningen, gjerne høyt så den andre kan stå ved siden av. Den som masserer starter øverst og bruker god tid på blant annet nakken og musklene der, sier Wiede Aasland.

Toveis kommunikasjon mens man jobber seg nedover partnerens kropp, gir delt nytelse. Etter at man har jobbet seg nedover partnerens kropp, er det tid for å konsentrere seg om kjønnsorganene.

- Når man kommer til kjønnsorganene kan det være greit med glidemiddel, for under en massasje går man litt ut og inn av den seksuelle spenningen, selv om kroppen blir veldig aktivert av gode berøringer, sier Wiede Aasland.

Et forslag til erotisk massasje

Massasjen starter ved at den mottagende part legger seg på magen i et varmt rom og blir strøket over håret først, og videre nedover nakken der det anbefales at man bruker god tid før man jobber seg nedover og kjærtegner resten av kroppen, også området rundt ende-tarmsåpningen og mellomkjøttet.

Kvinnen som mottagende part

Dersom det er kvinnen som er den mottagende part, legger hun seg deretter på rygg, mens han sitter ved siden av henne og begynner med å stryke henne over håret, ansiktet, halsen og nedover brystene. Videre kan han godt knipe henne lett i brystvortene, legge hånden omkring ett og ett bryst og kjærtegne det. Deretter kan han fortsette nedover magen, og lysken. Dersom hun slapper av og føler seg bekvem, vil hun spre lårene slik at han lettere kommer til.

Han fortsetter så med å stryke forsiktig rundt kjønnet hennes, og bevege fingrene lett inn i sprekken hennes foran. Der vil han kunne få en reaksjon fra henne dersom han kommer i kontakt med klitorisområdet. Han beveger fingrene forsiktig rundt klitoris,og fortsetter så til området rundt urinrørsåpningen (uretra) og trykker forsiktig der. Han kan videre åpne kjønnsleppene hennes slik at ha kan se, og stryke forsiktig på de store og de små kjønns-leppene. Foran skjedeåpningen kan han se at det er et glatt og blankt felt. Mange kvinner synes det er godt å bli kjærtegnet her.

Dersom hun er våt, kan han fukte fingeren i hennes skjede, hvis ikke kan han spytte litt på fingrene sine slik at han er våt nok til at de glir glatt over kjønnet hennes, og igjen kan han også trykke på mellomkjøttet hennes. Det er ikke hensikten å stimulere henne frem til noen orgasme, men å utforske og legge merke til hennes reaksjoner underveis.

Kilder: Sexologi.com, nettstedet til Esben Esther Pirelli Benestad, lege og professor i sexo-logi, og Elsa Almås, psykolog og professor i sexologi

Mannen som mottagende part

Når han snur seg, begynner hun igjen med å kjærtegne håret, ansiktet, halsen og brystet. Mange menn kjenner ikke noe spesielt i brystvortene, men dette området kan trenes opp til å bli mer følsomt og kan beføles med en fuktet finger.

Hun fortsetter så nedover magen og kjærtegner området rundt penis. Hun stryker fingrene rundt testiklene, og holder forsiktig om dem. Hun stryke så forsiktig på penis, holder den i hånden, fukter fingertuppene og stryker på penishodet. Dersom penis blir stiv, vil hun kunne se hvordan penishodet lettere kommer frem fra under forhuden dersom han ikke er omskåret.

På undersiden av penishodet kan hun se at forhuden går opp i en slags V. Dette feltet kalles frenulum og er svært følsomt. Her kan hun forsøke å holde en fuktet fingertupp, før hun kjærtegner penis og tar et fast, men ikke hardt grep rundt penisroten. Hun kan trykke og massere lett på området mellom penis og endetarmsåpningen. Like foran endetarmsåpningen vil lett trykking kjennes helt inn til prostatakjertelen. Dette er det mange menn som synes er deilig. Poenget er heller ikke her at mannen skal få orgasme eller utløsning, men at han skal kjenne hvordan det føles å bli berørt, og hun skal se hvordan han reagerer.

Kilder: Sexologi.com, nettstedet til Esben Esther Pirelli Benestad, lege og professor i sexo-logi, og Elsa Almås, psykolog og professor i sexologi

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning