Dildo

Sånn bruker du vibratoren under samleiet

Her er fem favorittstillinger.

DILDO: En stor, kraftig vibrator er ikke alltid særlig parvennlig og begrenser lett mangfoldet i hva man kan gjøre. ILLLUSTRASJONSFOTO: Colourbox
DILDO: En stor, kraftig vibrator er ikke alltid særlig parvennlig og begrenser lett mangfoldet i hva man kan gjøre. ILLLUSTRASJONSFOTO: Colourbox Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox
Publisert Oppdatert

Kvinner som ønsker å bli kvitt vibratoren i partnersexen, må forberede seg på å praktisere manuell klitorisstimulering i mange måneder uten å få orgasme, og noen får det aldri, skriver Betty Dodson, som er æresdoktor i sexologi, på dodsonandross.com.

Ved å beholde vibratoren, vil man oppdage at det er en stor lettelse å kunne avslutte med «den gamle trofaste», men det man egentlig gjør er å torturere seg selv ved å unnlate å gi kroppen den stimuleringen den faktisk ønsker.

Etter all denne innsatsen for å pensjonere vibratoren, husk at innen du er i midten av eller i slutten av trettiårene, er en vibrator et godt hjelpemiddel.

Og når du er i førtiårene, er den en selvfølge og nærmere overgangsalderen, en nødvendighet! Du velger selv!

 

Vibrator i parsexen

- Det er fullt mulig å kombinere vibratoren i parrelasjonen. I tillegg til at den kan holdes i hånden kan vibratorer festes på møbler eller kroppen med bodytape for å gi flere alternativer, sier Stine Kühle-Hansen, seksualunderviser ved amoroteket.no, som holder kurs i onanikunsten og det å inkludere egne selvstimuleringsmåter i parsexen.

- Sexleketøy tilpasset parforholdet er jo en ny trend, jeg snakker om små vibratorer til å tre på penis som kiler klitoris under støtene, eller andre moderne varianter med og uten fjernkontroll. Jeg oppfordrer som regel kvinner til å kjøpe en liten effektiv klitorisvibrator, og ha denne i hånden selv under pulingsen, eller ta den fram når hun føler for noe mer, sier Cecilie Kjensli, sexinspirator og innehaver av Cpunktet.no.

Er det en større vibrator det er snakk om, er det bare å klemme den inn, for i sengen som ellers i livet gjelder det å være løsningsorientert, ifølge sexinspiratoren.

- Hun kan ligge oppå vibratoren i «doggy style»-stillinger, eller klemme den mot klitoris når de ligger i skje. Best er det likevel om hun tar kontroll over den selv, som for eksempel når hun sitter øverst, sier Kjensli.

 

Vibratoravhengig

Kühle-Hansen blir ofte kontaktet av kvinner som ikke klarer å få orgasme på andre måter enn med en kraftig vibrator på kjønnsorganet. Noen ganger er det partneren som tar kontakt, som føler at han kommer til kort.

- Det kan være flere grunner til at kvinner holder seg til vibratoren, sier Kühle-Hansen.

Noen våger ikke fortelle partneren hva som skal til for at de skal oppnå høyest mulig nytelse og orgasme.

Andre har prøvd, men de synes det blir for svak stimulering med fingre, tunge eller penis.

Den tredje gruppen er de som ikke er sjenerte eller hemmet, men som synes det tar for lang tid uten vibrator.

- I den første kategorien er et onanitabu som er til hinder for å bruke noe annet enn vibrator, og hun bruker den som oftest uten partner tilstede. I den andre kategorien har kroppen blitt innstilt på kraftig stimulering og gir kun respons på denne kraften. I den tredje kategorien er det utålmodige kvinner som vil ha mye og mange orgasmer, og dette er lettere med en vibrator, sier Kühle-Hansen.

 

Vibrator og variasjoner

- En stor, kraftig vibrator er ikke alltid særlig parvennlig og begrenser lett mangfoldet i hva man kan gjøre, påpeker imidlertid Gro Isachsen, sexolog og Doktor Onlines ekspert.

- Et alternativ er å utvikle flere onaniteknikker. De fleste har likevel sin måte å gjøre det på, men klarer man å variere får man større variasjonsbredde i parsexen, sier Isachsen.

Hun foreslår at man varierer hvilke stimuli man trenger. Det vil si at man varierer hvilke sanser og rekvisitter som gir nytelse, men minner samtidig om at man må være tro mot seg selv og egne behov slik at man ikke ramler av lasset og bare betjener partnerens nytelse og helt glemmer sin egen.

- Kombinere din favorittonanering med å sitte, stå, ligge, med hånd, uten hånd, den andre hånden, med vibrator, uten vibrator, med dusjstrålen, med muskelkniping, med fjær, med klær, uten klær, med fantasier, uten fantasier og så videre, råder også Kühle-Hansen.

Seksualunderviseren forteller at en teknikk sjelden fører til begrensninger i seg selv, men kan inkluderes eller videreutvikles slik at den kan nytes sammen med partner. Hun ser det som en fordel å ha mer enn én teknikk, fordi det gjør det lettere å dele nytelsen med partneren.

 

Vibrator som sexpreferanse

Dodson skriver på egne nettsider at det i teorien er mulig å endre det onanimønsteret man har, men fraråder at man prøver på det.

Istedet anbefaler hun å inkorporere det mønsteret man har i parsexen, også dersom dette skulle inkludere en vibrator:

- Jeg har sagt dette mange ganger før: Dersom du ønsker å gå fra en vibrator til din egen eller partners manuelle berøring eller hans oralsex, gi vibratoren din til en venn og start den lange, orgasmeløse reisen. Før du eventuelt kommer frem, må du involvere alle de fantasiene du kan komme opp med og prøve alle stillinger i boka, mens du håper på å komme. Dette kan ta måneder eller ikke skje i det hele tatt og da vil du oppleve det som et nederlag.

- Jeg foreslår at du i stedet ser på vibratoren din som en godtatt seksuell preferanse, ikke en måte å unngå intimitet på (som høres mer ut som et ønske fra en partner som ønsker at du skal komme grunnet hans superdupre manuelle ferdigheter). Å gå uten orgasmer, mens han får sine orgasmer, er hva jeg kaller mangel på intimitet.

 

5 vibratorstillinger (eller hun kan bruke fingrene):

Phd. Betty Dodson, gir råd om hvordan bruke vibratoren under partnersexen i sin bok Orgasms for two: The joy of partnersex. Hun skriver at de posisjonene som fungerer best for ulike par vil avhenge av deres kroppstype, alder, og fleksibilitet.

Hun deler likvel sine fem favoritter:

Han øverst: Også kjent som misjonærstillingen. Kvinnen kan bruke fingrene eller en liten batteridrevet vibrator for klitorisstimulering, og dersom han står på knærne får hun også plass til et massasjeapparat, en såkalt wand-vibrator. Dersom han har stor mage er det bedre om han ligger på rygg, og er begge parter store, er «doggy style» bedre.

Hun øverst: I denne stillingen fungerer det fint med fingre eller en batteridrevet klitorisvibator, men hun kan bli selvbevisst når det gjelder kroppen sin i denne stillingen. Noen kvinner liker ikke at brystene eller magen «henger», men da er det ingenting i veien for å bruke en sexy blonde-bh eller annet undertøy. Når det er sagt, menn jeg har pratet med kunne ikke brydd seg mindre om deres partneres hengene bryster eller mager når hun rir han og stimulererer klitoris direkte, mens hun får den ene og den andre orgasmen.

Riktig vinkel-posisjon: Sjøstjernen på norsk, eller right angle position, for å bruke Dodsons eget ord på sin egen favorittstilling. Kvinnen ligger på ryggen, knærne opp, føttene flatt på sengen, og lårene komfortabelt åpne. Mannen posisjonerer seg innunder bena hennes med ansiktet vendt mot henne, liggende på siden.

Stillingen er også ypperlig for massasjeapparater med lengre håndtak. Både han og hun har full frihet til å bevege bekkenbunnen.

Benet opp-posisjon: Kvinnen ligger på siden med det øverste benet løftet opp, hvilende på et par puter. Det nederste benet er strukket ut mellom partnerens ben. Han kneler og støter, mens han holder rumpeballene til side eller løfter det øverste benet hennes. Hun holder en massasjestav under en av putene med den øverste hånden sin fordi hun ligger på siden, og kan snu hodet mot han om hun vil se på han. Slik kan hun også dytte seg mot vibratoren, og løfte bekkenbunnen for å møte støtene hans.

Modifisert «bakfra»: Mange kvinner finner den såkalte «doggy style»-stillingen for dyrisk, men vi er dyr når alt kommer til at og derfor liker jeg den, sier Dodson. Stillingen tillater den dypeste penetrasjonen, så man må også ta hensyn til det. Dersom han står bak henne og hun kneler i enden av sengen, er det plass til at hun kan holde en massasjestav med en eller to hender, så staven bare kan henge utfor sengekanten. Hun anbefaler en pute under overkroppen, så kvinnen kan fokusere på å bruke bekkenbunnsmusklene ved å skvise rundt penis samtidig. En vaskeklut festet med strikk rundt vibratorhodet gjør vibrasjonen mindre intens.

Kilde: dodsonandross.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning