Ny kur mot høstforkjølelsen?

Onani mot tett nese

Glem dampbad, solhatt og skylling med saltvann – onani er den beste kur mot tett nese!

ERSTATTER SOLHATT? Onani skal kunne hjelpe mot tett nese, som mange plages med under høstforkjølelsen.
ERSTATTER SOLHATT? Onani skal kunne hjelpe mot tett nese, som mange plages med under høstforkjølelsen. Foto: Foto: iStockphoto
Publisert Oppdatert
Skulle det ikke funke, så er kuren i det minste både behagelig og gratis.

For hundre år siden var onani noe syndig og farlig som kunne medføre sinnssykdom, håravfall, uren hud, moralsk fordervelse og tidlig død.

Siden innrømmet vitenskapen at ingen skadevirkninger var påvist, og at verdens eldste håndverk er "tilsynelatende harmløst" (bortsett fra flekker på sengetøyet).

Nylig ble onani oppgradert til noe sunt, som blant annet motvirker prostatakreft.

Likevel må vi måpe over siste nytt fra forskerfronten: Nå er onani også en effektiv kur mot tett nese!

Tett nese = dårlig livskvalitet

La det være klart med en gang: Vi Menn garanterer ikke at onani åpner opp når nesen er tett. Vi lener oss mot forskerhold.

Forskeren er denne gang dr. Sina Zarrintan fra Avdeling for nevrokirurgi ved Tabriz Medisinske Universitet i Tabriz, Iran.

Avhandlingen hans, som nylig ble publisert i Journal of Medical Hypotheses, bærer den lange tittelen "Sædutløsning som potensiell behandling av tett nese hos voksne menn".

Kongestion (økt blodtilførsel pga. betennelse i blodkarene i nesen) har mange årsaker. De vanligste er forkjølelse, allergi eller bihulebetennelse.

Zarrintan hevder at tett nese kan medføre dårlig selvbilde og redusert livskvalitet.

De fleste medisiner som selges over disk, blant annet Sudafed, fungerer ved at de stimulerer adrenerge reseptorer, ifølge Zarrintan. Medisiner som Claritin er allergimedisiner som blokkerer istamin, så de fungerer annerledes.

Immun mot medisin

Det å stimulere adrenerge reseptorer medfører blodkarforsnevring, og innsnevring av blodkarene i nesen vil lindre kongestion.

Men nå er ikke dette nødvendigvis noe positivt, ifølge Zarrintan. Adrenerg stimulans kan føre til problemer med blodkarforsnevring andre steder hvis du sliter med høyt blodtrykk. Dessuten blir man over tid immun mot medisinen.

Derfor foreslår Zarrintan en mer "naturlig" måte å bekjempe kongestionen.

Lindrende utløsning

INGEN GARANTI: Vi kan ikke garantere at onani-kuren mot tett nese virker, men det skader jo ikke å prøve!
INGEN GARANTI: Vi kan ikke garantere at onani-kuren mot tett nese virker, men det skader jo ikke å prøve! Foto: Foto: Crestock

- Det er velkjent at seksuell opphisselse hos menn resulterer i ereksjon og påfølgende utløsning, hevder han (med mindre du har tatt for mye Viagra).

Utløsningen kontrolleres av det sympatiske nervesystemet, som selvsagt har masse adrenerge reseptorer. Zarrintin hevder at utløsningen vil stimulere adrenerge reseptorer i den refraktære perioden umiddelbart etterpå, og at stimulans av dine adrenerge reseptorer vil lindre forkjølelsen - skjønner?

På godt norsk: Sædutløsning som følge av samleie eller onani lindrer din stakkars tette nese. Ifølge Zarrintan, vel å merke.

Og skulle det ikke funke, så er kuren i det minste både behagelig og gratis.

Også for kvinner?

Zarrintans artikkel har ført til en storm av kommentarer på nettsiden scienceblogs.com, der bloggere utveksler erfaringer med "nesekuren". Noen mener den funker, andre mener den ikke funker, og noen mener at lindringen er svært så kortvarig.

Andre igjen mener at Zarrintan er langt fra noen pioner, og at en amerikansk professor fremla samme påstand for tyve år siden.

Enkelte kvinnelige bloggere hevder at kuren fungerer like bra for kvinner som for menn.

Som en blogger konkluderer: When your nose ain't great, masturbate!

Les mer om sex og samliv på Klikk.no

Les mer om helse på Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning