Seksualliv

Kona deler ikke min fetisj

Må jeg bare godta det, og er det noen gode tips til hvordan jeg kan ”dempe” min fetisj?

FETISJ: Hva hvis det viser seg at en du liker, eller kanskje til og med elsker, har en uvanlig fetisj?

FETISJ: Hva hvis det viser seg at en du liker, eller kanskje til og med elsker, har en uvanlig fetisj? Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox.com

Publisert Oppdatert

Seksuell fetisjisme

  • Seksuell fetisjisme er seksualitet der konkrete gjenstander, handlinger eller ideer blir tillagt seksuell tiltrekningskraft.
  • Slike seksualiserte objekter og personlige, seksuelle særinteresser kalles seksuelle fetisjer.
  • Hos et fåtall personer er fetisjen eller fetisjene helt nødvendige for at de skal føle lyst, tenne seksuelt eller oppnå seksuell tilfredsstillelse, mens andre anser fetisjen som en foretrukket metode for å føle størst mulig seksuell nytelse.
  • Fetisjisme defineres ved at et ikke-levende objekt blir brukt som stimulus for å oppnå seksuell opphisselse og tilfredsstillelse.
  • Mange fetisjer har relasjon til menneskekroppen, f eks klær eller fottøy. Andre vanlige eksempler på fetisjer er materialer som gir en særlig virkning ved syn eller berøring, for eksempel gummi, plast eller lær.

Kilde: Wikipedia.no

Doktor Online-brukeren er glad i lateks, men det er ikke hans kone. Det er visstnok ikke gjort noe anslag på hvor mange nordmenn som har en seksuell fetisj, men ifølge eier av nettstedet Fetish Divas, Anniken Valstad, er det flere enn vi tror. Desssuten er det gummi de aller fleste fetisjistene tenner på.

- Vi har alle en fetisj i større eller mindre grad, sier Valstad til Side2.

Share

Prøvde med kona

"Jeg og min kjære har vært sammen i mange år, vi har barn og et godt samliv på alle måter", skriver "Anonym bruker" på Doktor Online.

"Jeg har en fetisj for lateksklær. For to år siden tok jeg mot til meg og introduserte dette for min kjære. Hun var åpen, og vi prøvde det et par ganger. Hun ga meg positiv tilbakemelding. Jeg kjøpte derfor noen flere klær."

Men alt var ikke bare positivt.

Turn-off

Etter ett par måneder forstod imidlertid mannen at kona likevel ikke delte lateksfetisjen.

"Hun gir klart uttrykk for at hun synes det er total turn-off, ekkelt, horete og ubehagelig. Jeg har hele tiden vært tydelig på at jeg synes "vanlig" sex er bra, og jeg ønsker det bare som krydder en gang i blant", skriver mannen.

Halvannet år senere opplever han at deres vanlige sexliv også er blitt dårligere, selv om hun får orgasme når de har sex. Men hun vil ikke prate om lateksen lenger.

"De tre gangene jeg har brakt det på bane senere, har jeg blitt skjelt ut eller møtt med stille oppgitthet", skriver han.

Lurer du på noe om sex og samliv? Spør Gro Isachsen her.

"Hun har ingen interesse i å møte meg på dette. Jeg synes det er synd hun reagerer slik på min fetisj, men har resignert. Må jeg bare godta dette, og er det noen gode tips til hvordan jeg kan "dempe" min fetisj?"

Kan ikke tvinges

Sexolog Gro Isachsen skjønner at det er vanskelig for mannen å tøyle sin fetisj.

"Det kan ikke være enkelt når hele motebildet er fullt av glinsende lateks. Skulle tro at det senket terskelen for å bruke lateks i seksuelle sammenhenger, også for de som ikke deler fascinasjonen", skriver hun.

"Men du kan ikke tvinge henne til å bruke klesplagg bare for å tilfredstille deg."

Slik mildner du fetisjen

"En måte å komme unna en fetisj er å finne en annen fetisj som også gir spenning, men som kjennes mer akseptabel eller kanskje også noe hun føler seg flott i? Prøv å ta opp med henne om det finnes noe hun liker å gå i - som også appellerer til ditt tenningsmønster. Som sko eller strømper av ett eller annet slag", foreslår Isachsen.

Les hele Gro Isachsens svar på Doktor Online.

VANLIG: Den vanligste fetisjismen er gummi og lateks. Mange tenner på følelsen og lyden materialet gir.

VANLIG: Den vanligste fetisjismen er gummi og lateks. Mange tenner på følelsen og lyden materialet gir. Foto: Illustrasjonsfoto: Scanpix.no

Les mer:

De beste vibratorene

Slik får du et grønnere sexliv

Alt om sexleketøy

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning