Utroskap

«Kathrine» (28) har kun hatt forhold til gifte menn

- Det er noe ekstremt tiltrekkende ved gifte menn.

UTROSKAP: Sexolog tror enkelte kvinner har seg med gifte menn for å hevde seg.
UTROSKAP: Sexolog tror enkelte kvinner har seg med gifte menn for å hevde seg. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox
Publisert Oppdatert

«Kathrine› (28) tiltrekkes kun av gifte menn, men påstår at hun ikke bevisst tiltrekkes av dem.

De fleste har vokst opp med at man ikke skal gå etter andres kjærester, eller generelt folk som allerede er i et forhold.

Vi ønsker ikke dramaet eller muligheten for å få hjertet knust fordi den vi er forelsket i allerede er i et forhold.

Slik er det ikke for alle.

Gifte menn

«Kathrine» (28) har siden hun var 19 år, kun vært med gifte menn.

- Det er noe ved dem som gjør at jeg tiltrekkes av dem. Det kan være det at de ikke er på en konstant jakt etter å få seg noe. De er mer «laidback» og har en selvsikkerhet som gjør meg nysgjerrig, forteller hun til Klikk Helse.

«Kathrine» har sagt ja til å fortelle om sine relasjoner, men ønsker både av hensyn til seg selv og mennene å være anonym.

Ikke et bevisst valg

Hun forteller at hun aldri har gått etter en mann hun på forhånd visste var i et forhold, eller i verste fall gift.

- Det er ikke noe jeg har valgt å gjøre. Jeg peker meg ikke ut en mann jeg vet er gift for så å gå for ham. Jeg ønsker ikke å såre noen, men man kan ikke alltid velge hvem man faller for, sier hun.

Selv etter at bomben er sluppet om at den utkårede allerede er gift - har ikke det noen effekt på Kathrine.

- Man skulle tro at jeg automatisk ville tatt avstand når jeg finner ut at mannen er gift. De aller fleste gjør nok det. Men for meg er det helt motsatt. Jeg synes det er noe ekstremt tiltrekkende ved gifte menn. Det er på mange måter den "forbudne frukten" som man bare må ta en bit av. De stresser ikke med å få seg et ligg, forklarer hun.

Spørsmålet om hvorvidt man skal fortelle om utroskap eller ikke, er ikke et moralsk spørsmål alene, enes psykologene.

Han fikk kalde føtter

Man kan spørre seg selv om hvor lenge et slikt forhold kan vare. For Kathrine varte det lengste forholdet i tre år.

- Det endte vel bare med at han fikk kalde føtter. Kona hadde vel en mistanke, og da feiga han ut. Jeg hadde ikke regnet med at han skulle gå fra kona for min del, så jeg ble egentlig ikke overrasket da han ville avslutte det, forteller hun.

Utroskap er en av de største krisene et par kan oppleve og mange velger å avslutte forholdet etterpå, men kjærligheten kan reddes.

Satser ikke på langtidsforhold

Kathrine forklarer at dersom en mann skulle gått fra kjæresten sin til fordel for henne, så hadde hun sannsynligvis mistet interessen.

- Hvor er spenningen i det å holde på med en mann som er singel? Det var jo noe jeg ble tiltrukket av i utgangspunktet - det at han var "forbudt". Uoppnåelig på en måte, sier hun.

Kathrine forklarer at hun derfor ikke innleder forholdene med god tro om at det kommer til å vare. Og at det som regel ender etter noen måneder.

- Jeg liker livet mitt slik det er. Om jeg kommer til å endre meg med tiden, det vet jeg ikke. Men akkurat nå så er dette den jeg er. Noen tiltrekkes av personlighet, mens andre tiltrekkes av store muskler og halvlangt hår. Vi er forskjellige, og jeg kommer ikke til å unnskylde for at jeg er som jeg er, sier hun.

Vil vise at menn er utro

Spesialist i sexologi, Margrete Wiede Aasland, tror det kan være flere årsaker til at enkelte kvinner søker seg ut, bevisst eller ubevisst, gifte menn.

- Jeg vil ikke tro at de som sjekker opp gifte menn er ute etter et forhold. De har lyst på en de kan ha et uforpliktende forhold til. De ønsker kun å ha det litt moro der og da, men ønsker ikke ha sokkene hans liggende rundt i leiligheten - for å si det på den måten. De ønsker å være fri og å leve livet, sier hun til Klikk Helse.

Hun tror også at enkelte kvinner gjør dette for å hevde seg.

- Noen kan ha blitt bedratt tidligere, og er derfor oppriktig sinna på menn generelt. Og at man da stadig ligger med gifte menn for å bevise gang på gang overfor seg selv at menn lett er utro. Det kan ligge en forklaring bak på hvorfor hun gjør akkurat det, da. Men de aller fleste som har seg, tenner jo på hverandre, sier hun.

Uskyldiggjør ham

Vi kvinner har lett for å angripe elskerinnen og legge all skyld på henne når mannen er utro.

Wiede Aasland forteller at hun ikke er så opptatt av å dømme kvinnen.

- Det er ikke hun som er gift, det er han. Vi lager mannen til en person som ikke klarer å si nei. En som er «fanget i kvinnens klør». Denne mannen har en fri vilje, sier hun.

Hun fortsetter:

- De tenner på denne kvinnen og blir sikkert litt smigret over at hun flørter med ham. Jeg tror de fleste synes det er litt gøy at noen prøver seg på dem. Men man kan jo fint bestemme selv om man skal være utro eller ikke, sier hun.

LES OGSÅ:

Sjekk om du bør fortelle om utroskap

Les dette før du er utro

Dette avslører psykopaten

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning