Parforhold og livskvalitet

Menn og kvinner i gode parforhold har høyere livskvalitet enn de som lever i dårlig fungerende forhold, viser analysen av den nasjonale intervjuundersøkelsen LOGG. Om lag en av ti blant dem som lever i et godt fungerende samliv, er utilfreds med tilværelsen. Det samme gjelder fire av ti blant dem som lever i samliv de opplever som dårlig.

Kilde: Studien av livsløp, generasjon og kjønn (LOGG), en nasjonal intervjuundersøkelse gjennomført av Statistisk sentralbyrå og forskningsinstituttet NOVA.

Har du noen gang lurt på om en hyggelig fyr flørter med deg?

Det finnes nemlig visse tegn du kan se etter som kan fortelle deg om han er interessert i deg.

Det kan være vanskelig å tyde kroppsspråket til det motsatte kjønn, men det er mulig hvis du vet hvor du skal begynne.

Tenk på deg selv

- Mitt beste råd når det kommer til det å oppfatte når noen flørter er å tenke over hva du selv gjør. Når det kommer til flørting, skiller ikke menn og kvinner seg så veldig fra hverandre. De gjør som regel de samme tingene når de flørter, sier Hagen.

- Ting du altså merker at du gjør når du liker noen eller prøver å flørte med noen, er de samme tingene du bør legge merke til hos andre også.

10 kjennetegn

Lenger ned i denne artikkelen finner du 10 måter du kan se at han er interessert i deg.

Kjenner du deg igjen i flere av punktene, har du kanskje funnet kjærligheten.

Vurderingene er gjort av daterådgiver Ane Hagen, som er forfatter av boken "Derfor lykkes du ikke med nettdating". Hun er utdannet ved Matchmaking institute i USA og jobber som Matchmaker og Daterådgiver for nettsiden Datinghjelp.no.

Hun har også vært medvirkende i en episode av Homsepatruljen på TV3 som handlet om dating.

- Stol på deg selv

Din evne til å lytte er også viktig for hvordan du blir oppfattet.

Psykolog og spesialist i klinisk voksenpsykologi Jan Rimau mener at du ikke bør henge deg opp i tegn som kan fortelle at det motsatte kjønn kan være interessert i deg.

Han synes heller at du bør lære deg å kjenne etter dine egne følelser.

- Det er mulig å avlese følelser hos andre, og disse 10 punktene er alle sammen tegn på at en person kan være forelsket. Men det kan bli usunt hvis du kun er opptatt av å avlese mannen for så og innrette deg etter det. Det er til de grader selvundertrykkende, sier Rimau, som også er utdannet psykoterapeut og holder til ved Norsk Medisinsk Senter i Haugesund.

- Det vil være bedre å øve deg på å være i balanse mellom egne følelser og den andre sine følelser. Det som vekker følelser hos andre er først og fremst følelsesmessige responser som kommer fra en selv. Vær deg selv.

Les også:

Det er én ting du aldri skal gjøre med kjæresten din

10 ting kvinner ikke liker

Dette er vendepunktet i alle parforhold

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!