Samleie

Dette gjør det deiligere for henne i senga

Glem jaget etter vaginalorgasmen, og gå for «kombi» i stedet.

ORGASME: 90 prosent av de som får orgasme oppgir at de oftest får den ved utvendig klitorisstimulering.
ORGASME: 90 prosent av de som får orgasme oppgir at de oftest får den ved utvendig klitorisstimulering. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Thinkstock
Publisert Oppdatert

Sexolog phd. Betty Dodson forteller at såkalte vaginalorgasmer vil involvere indre klitoris, som klitorisbena og flere svamplegemer.

Alt dette er erektilt vev som kvinner har nesten like mye av som menn, bare at det befinner seg innvendig.

«Elendig» vaginalsex

Det er kun 20-25 prosent kvinner som får orgasme av vaginal stimulering alene, mens antallet øker dramatisk til 90-95 prosent dersom du tilfører klitoral stimulering, fremkommer det av den internasonalt kjente klitorisaktivistens egne bøker og artikler.

- Jeg tror personlig, og jeg kjenner til flere sexologer som er enige med meg, at vi snakker om under 20-25 prosent kvinner som kommer av vaginalsex, kanskje nærmere 10 prosent på sitt beste. Vi kan ikke telle de mange kvinnene som faker orgasme for å beskytte det mannlige egoet, sier Dodson.

Sexolog Gro Isachsen, ekspert på Doktor Online, forteller at 20 prosent av kvinner oppgir å ha fått orgasme av kun samleie, i de siste studier hun har lest.

- Denne typen ensidig sex har vært årsak til at kvinner har hatt et elendig sexliv og faket orgasmer opp gjennom tidene. Mitt råd til kvinnene er alltid: Hvorfor ikke slå to fluer i ett smekk? Ta selv hånd om klitorisstimuleringen under samleiet!, sier Isachsen.

Kombinere flere stimuli

- Jeg lærer bort kombinasjonsorgasmen. Kvinnen stimulerer sin klitoris, mens partneren hennes beveger penisen sin sakte inn og ut av henne, samtidig. Og husk ekstra lubrikasjon for god glid, sier hun.

Har kvinnen først lært seg å kombinere vaginal- og klitoral stimulering, er det denne orgasmen som enklest overføres til partnersexen.

- Kvinnen bør selv ha fingrene på sin klitoris, for det er hun som kjenner den best, så kan altså han være med på å øke nytelsen, og gjerne ved å også bruke fingrene innenfor vaginal- og analåpningen for eksempel, som er følsomme områder, sier Dodson.

Dodson mener at det største problemet med partnersex er at mannen gjerne føler et press om å gi kvinnen nytelse med penisen sin. Dette resulterer ofte i klassisk «pumpesex», som tilfredstiller de færreste kvinner.

- «Jeg er her for deg, for å øke nytelsen av hva du enn liker» er en bedre innstilling, sier hun.

Fingergrep

- Prøv V-grepet, eller la partneren prøve det på deg, tipser Stine Kühle-Hansen, seksualunderviser ved amorteket.no, en ressurs for museer, vitensentre og skoler.

Fingrene legges forsiktig på hver side av klitorishodet, altså putene på hver side. Med fingre i V kan man bevege fingrene hurtig ruggende eller lett bankende.

- Mitt tips til alle menn er å bruke penis like mye utenfor som innenfor skjeden og alltid kombinert med de «ti andre penisene», fingrene, sier hun.

- Slik elskovskunst stimulerer kvinner lettere til orgasmer. De fleste kvinner oppnår orgasmer raskest ved massasje utvendig på klitorishodet eller slik stimulering kombinert med penetrasjon, sier Kühle-Hansen.

Kombinasjonsorgasme:

Dodsons «favorittorgasme» er en kombinasjon av muskelspenning-, stramning og avslapning, vaginal penetrasjon og direkte klitorisstimulering med enten fingre eller vibrator.

Prøv først alene:

Punkt én er å komme i kontakt med bekkenbunnsmusklene dine, ofte kalt PC-musklene, ved å knipe og stramme litt. Så kan du føre en dildo litt inn og ut, mens du strammer og slapper av i bekkenbunnsmuskulaturen. Ved å bruke musklene aktivt kan du bevege den inn og ut kun med musklene.

Når du føler deg klar begynner du å stimulere klitoris, gjerne med en vibrator. La hoftene rulle forover (trekk pusten inn og stram musklene), og bakover (pust ut og slapp av i musklene). Musklene er nå virkelig involvert som hos en idrettsuttøver i bevegelse.

Prøv sammen:

Ved å kombinere disse fem elementene: klitorisstimulering, vaginal penetrasjon, det å stramme og slappe av i bekkenbunnsmusklene, og alt mens du husker å puste dypt, er kombinasjonsorgasmen den som enklest kan overføres til partnersexen. Under forspillet eller under samleiet tilfører kvinnen rett og slett bare sin foretrukne form for klitorisstimulering.

(Kilde: Betty Dodson, dodsonandross.com)

Les også:

Vil du ha sex om igjen, må du kunne dette trikset

Her er mannens erogene soner

Dette gjør kvinner feil i senga

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning