Gikk ned 8 kilo

Hvor ble det av magen?

Ann Charlotte gikk til kamp mot valkene - og vant. Nytt kosthold og nye treningsvaner ga drømmekroppen og mer overskudd i bonus.

FØR OG ETTER: Bildet til venstre ble tatt da Ann Charlotte såvidt var i gang med kostomleggingen. Da hadde hun allerede gått ned 2 kilo. Nå, halvannet år etter, holder hun fortsatt idealvekten. (Sminke og hår: Silje Anett Haugen)
FØR OG ETTER: Bildet til venstre ble tatt da Ann Charlotte såvidt var i gang med kostomleggingen. Da hadde hun allerede gått ned 2 kilo. Nå, halvannet år etter, holder hun fortsatt idealvekten. (Sminke og hår: Silje Anett Haugen)
Publisert Oppdatert

- Jeg kan aldri gå tilbake til å spise og leve slik jeg gjorde før, sier Ann Charlotte Hærum Egge, som bestemte seg for å sette i gang en livsstilsendring for halvannet år siden.

Da hadde hun fått sitt andre barn, og ville gjerne kvitte seg med noen kilo.

Nei takk?

Tidligere hadde hun trent i perioder, men alltid sluttet etter en kort periode. Sjokolade spiste hun nesten hver dag, og hun tenkte ikke så mye over hva hun puttet i munnen.

- Jeg trodde det var umulig ikke å spise sjokolade. Kunne ikke takke nei hvis noen tilbød meg en bit.

Så fikk hun muligheten til å prøve Vektkonsulentenes kostprogram.

- Det ble en bevisstgjøring for meg. Jeg fikk øynene opp for hva maten jeg spiste faktisk inneholdt. Etter bare noen uker hadde jeg ikke lyst på sjokolade eller søtsaker!

WOW! Ann Charlotte endret livsstil, og magen forsvant.
WOW! Ann Charlotte endret livsstil, og magen forsvant. Foto: HM Foto

Ann Charlotte brukte Vektkonsulentenes oppskrifter som inspirasjon, og i begynnelsen veide hun alt hun spiste og fulgte programmet til punkt og prikke. Resultatene uteble ikke.

- Etter tre uker veide jeg to kilo mindre og målte to centimeter mindre rundt hofter, lår, mellomgulv og bryst!

Det ble en enorm motivasjon. Ann Charlotte målte og veide seg hver uke, og gikk ned åtte kilo på tre måneder. Da var hun fornøyd, og ikke bare med hvordan hun så ut:

- Kroppen fungerte mye bedre. Jeg sov bedre og orket mer, noe som betyr mye når man er småbarnsmamma, forteller hun.

Nye vaner

Fortsatt følger Ann Charlotte kostprogrammets prinsipper. Nå vet hun hvor mye de ulike ingrediensene veier. Hun spiser mye grønnsaker, og prøver å spise nok proteiner. Trening er hun nemlig blitt helt avhengig av, det blir styrkeøkter mellom tre og seks ganger i uken!

- Jeg ser at jeg blir sterkere. Nå er ikke motivasjonen å gå ned i vekt, men å fortsette å leve sunt, sier 28-åringen som sprudler over av energi.

Ett år etter vektreduksjonen er hun fortsatt på sin idealvekt: 53 kilo.

- Det er så bra med et program som fungerer slik at hvis man merker at det sklir ut, kan man gå tilbake og følge programmet igjen. Så er man tilbake i den gode sirkelen.

Ann Charlotte Hærum Egge

  • 28 år
  • Samboer med Audun (27)
  • Mamma til Lucas Emil (2) og Leah Christine (5)
  • Bor i Grua på Hadeland
  • Jobber som: Kundebehandler (kundeservice)
  • Gikk ned: 8 kilo med Vektkonsulentene
  • Beste slanketips: Vær tålmodig, sett opp en plan og FØLG DEN;)

Ann Charlotte holder seg fortsatt unna sjokolade og sukker i hverdagen. Hun vet at hvis hun takker ja til én bit, er det kjørt, da spiser hun sjokolade resten av uken. Og da kommer slappheten og trøttheten med én gang.

- Så nå lar jeg heller være, og venter til helgen.

Ingen sult

Grunnen til at hun har lyktes med å holde vekten stabil, mener hun selv er bevisstgjøringen Vektkonsulentene hjalp henne med.

- Nå vet jeg hvor mange kalorier maten jeg spiser inneholder. Det handler ikke om å sulte, bare spise riktigere.

Kombinasjonen av riktig mat og trening ble avgjørende. Treningen ble særlig viktig i stabiliseringsfasen.

- Til sammen har dette gjort at jeg føler meg så mye bedre, jeg er mer fornøyd med meg selv og stolt av hva jeg har fått til.

Også samboeren og barna har nytt godt av livsstilsendringen.

- Vi er blitt en sunnere familie. Og vi er mindre syke nå enn før, sie Ann Charlotte.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen