Aktivitetsguide:

Ti ting å gjøre i vinterferien

Vinterferien er rett rundt hjørnet. Her er tips til morsomme uteaktiviteter for store og små.

MED SKI PÅ BEINA: Ingenting er som en skitur i sol og hvitt landskap.
MED SKI PÅ BEINA: Ingenting er som en skitur i sol og hvitt landskap. Foto: FOTO:crestock.com
Publisert Oppdatert
DEG OG HUNDENE: På hundespanntur er det bare deg, naturen og hundene.
DEG OG HUNDENE: På hundespanntur er det bare deg, naturen og hundene. Foto: FOTO: crestock.com

Snøen byr på mye moro, og det er ingen grunn til å sitte inne og sture i vinterferien. Ta med venner og familie ut, og kos dere i den friske vinterlufta.

Herlig naturopplevelse med hundespann

Hundespann er en fantastisk måte å oppleve naturen på, og det er like moro for både liten og stor. Du kan velge å kjøre ditt eget spann, eller sitte på med erfarne kjørere. Ingen av delene krever forhåndskunnskaper, kun at du har normal fysisk form. Se oversikt over hvem som tilbyr hundespannturer.

Gøy på skøyter

Spenn på deg skøytene, og dra til en skøytebane eller et vann med solid is. Ta med bandykøllene, så blir dette en morsom og sosial aktivitet for enten hele familien eller vennegjengen. Her kan du finne ut hvilke vann som er trygge å stå på.

Hopp i stampen

Det er mørkt ute og gradstokken har for lengst gått over minusgrensa. Hvor godt er det ikke da å hoppe ned i et glovarmt bad? Stamp er både sosialt og deilig, og blandet med snøbad mener noen at det er riktig så helsefremmende.

Finn ut hvordan du bygger din egen badestamp på denne nettsiden.

Fart og spenning på snøscootersafari

RO: Du finner freden og roen ute på isen.
RO: Du finner freden og roen ute på isen. Foto: FOTO: crestock.com

Liker du action og er ute etter et adrenalinkick, er snøscootersafari tingen for deg. Er du under 16 år og uten førerkort på snøscooter , vil det foregå på en bane. Har du lappen går turen ut og opp i fjellene.

Spenn fast skiene

Nordmenn er født med ski på beina, og en skitur er nesten obligatorisk i vinterferien. Med barn trenger nødvendigvis ikke turen være så lang. Nyt en kopp kakao og litt kvikklunsj, og arranger hoppkonkurranse før dere vender nesen hjemover. Finn de nypreparerte løypene nær deg her.

Avslappende pilking

Pilking er både rolig og behagelig, og forhåpentligvis får du middag på bordet i samme slengen. Det krever noe utstyr og god tålmpdighet før du setter av gårde. Se tips for nybegynnere.

Les også Klikk.no sin samleside på isfiske.

Bygg i snøen

Du blir aldri for gammel til å leke med snøen, og det er bare fantasien som setter en stopper for alt du kan gjøre. Kom deg ut og bygg en hule, en lykt eller hva med en kone til snømanne Kalle?

Se hvordan du lager en snøhule på en-to-tre.

En tur i bakken

Det er mange alpinsenter rundt om i Norges land, og du trenger antagelig ikke kjøre lange biten for å komme til et. Alle alpinanlegg har bakker og utstyr tilpasset ferdigheter og ønsker, så dette burde bli en perfekt dag for hele familien eller vennegjengen. Her kan du se hvilket alpinsenter som ligger nærmest deg.

MORO: I alpinbakken er det mange muligheter uansett hvilket nivå du er på.
MORO: I alpinbakken er det mange muligheter uansett hvilket nivå du er på. Foto: FOTO:crestock.com

Lær å stå telemark av denne videoen.

Tenn bål

Bål er koselig, og en typisk ting å gjøre i vinterferien. Ta med noen tørre vedkubber og tenn et bål hvor dere kan grille pølser og marsmallows. Det blir en ekstra villmarksopplevelse hvis dere tar med kniv og spikker pølsespyd av trepinner.

Se hvordan du enkelt lager bål her.

Full fart og mye moro med aking

Det er ikke mange ting som er morsommere enn å ake. Dette er noe alle liker, uansett alder. I dag finnes det uendelig mange varianter av akebrettet på markedet, så variasjonen blir stor. Finn en lang og stor bakke, så blir det ekstra moro.

Sjekk ut akebrettguiden.

Hva pleier du å gjøre i vinterferien? Del det gjerne med oss.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning