Test av treningstights

Slik har vi testet treningstights

Dette har vi lagt vekt på.

Publisert Oppdatert

Tre løpere har testet tightsene:

Ingunn Selvåg (@ingunnselvag), brannmann og aktivcrossfitutøver som har gått Norge på langs, Malin Iren Haug, som konkurrerer aktivt i triatlon, har vært i norgeseliten i fallskjermhopping og er løpetrener i Idrettslaget BUL, og Maren Haugeto, journalist, treningsfantast og profesjonell tester.

 

Når du skal velge din nye treningstights

Snøring i livet kan få tightsen til å sitte bedre, men kan også irritere mot magen.

Legg merke til om du synes linningen og snøringen er behagelige når du prøver tights. Det som er litt stramt i prøverommet, kjennes langt mer etter en mil på løpetur.

 

Dette har testerne lagt vekt på

Fuktegenskaper er viktig for alt treningstøy. Når du løper, kan du ikke unngå å bli våt, men det er en enorm forskjell på hvor klam du føler deg om du har på et superteknisk, pustende plagg, eller om du er kledd i et lite ventilerende materiale. Hvor godt en tights puster, avhenger av stoffet, men også av finesser som tynnere stoff og mesh (stoff med små hull) der du svetter mest.

Praktiske detaljer som nøkkellomme og glidelåser bør fungere godt og kjennes minst mulig.

Glidelåser nederst er et must hvis tightsen er trang i ankelen. En liten lomme til nøkler er supert. Noen tightser har vanntett nøkkellomme, så innholdet i lommen ikke skal bli vått. Det kan være praktisk, men gjør også stoffet veldig klamt akkurat der.

Finn ut hva som er viktigst for deg. Skal du uansett ikke ha mobil i lommen, er det kanskje ikke så viktig at den er vanntett.

Mange liker at linjer (striper eller sømmer) i tightsen framhever kurver på en flatterende måte. For noen spiller det også en stor rolle at det er godt hold i tightsen, at den er litt stram og «klemmer inn». Det går litt på bekostning av hvor myk tightsen kjennes og hvor god bevegelsesfrihet den gir. Finn ut hva du legger mest vekt på. Tightsen bør ikke ha irriterende sømmer eller stoffskjøter som kan gnage mot huden.

Kompresjonstights er ikke med i testen, fordi vi regner det som en annen kategori. Senere i år kommer det en egen test av kompresjonstights.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning