Test av shorts

- Behagelig plagg for deg som liker å by på en flott rumpe

Stor test av shorts til trening.

SHORTS: ShapeUp og Klikk Helse har testet 14 shorts til trening.
SHORTS: ShapeUp og Klikk Helse har testet 14 shorts til trening. Foto: FOTO: Produsent
Publisert Oppdatert
SHORTS: Testteamet har brukt de 14 shortsene til varierte treningsaktiviteter.
SHORTS: Testteamet har brukt de 14 shortsene til varierte treningsaktiviteter. Foto: FOTO: Privat og produsent

Tre multisportere har testet

Ingunn Selvåg, brannmann og aktiv løper som har gått Norge på langs og konkurrerer i crossfit

Malin Iren Haug, som konkurrerer aktivt i triatlon, har vært i norgeseliten i fallskjermhopping og er løpetrener i idrettslaget BUL

Maren Haugeto, ShapeUps egen treningsnerd.

Mange lar utseende avgjøre når de kjøper shorts. Utseende er viktig. Det betyr noe hvordan du føler deg på trening. Likevel, kjøp i pose og sekk: En kul shorts som også er smart formet og kvitter seg med svette.

Treningsshortser er shortser for aktivitet og bevegelse, for å svette og se sporty ut.

Vi har testet 14 shortser til trening fra ulike produsenter, og latt produsentene selv velge den modellen fra dem som best passer til allsidig trening ute om sommeren. Vurderingene ville blitt annerledes om vi hadde testet for ren løping. Noen er ettersittende (hotpants), andre er løsere i fisken. Lengden varierer noe, men alle holder seg godt over midten av lårene.

Prisen varierer, etter vår erfaring, etter hvor teknisk stoffet er, og generelt etter kvalitet og slitestyrke. Men det er ikke alltid kvalitet følger pris. Prisene varierer mellom 99 og 799, og den dyreste shortsen er blant de tre dårligste i testen.

Best i test

Moving Comfort Momentum Short er testens vinner, og fortjener terningkast seks.

Reebok ONE Grid Boardshort får også terningkast seks, og koster 99 kroner mer enn testvinneren. Ikke at det er prisen som avgjør hvilken som vinner.

Vi deler ut mange femmere i denne testen, og de to billigste blant disse koster 299 kroner:

Röhnisch Logo Hot Pant

Adidas M10 Shorts W

Et åpenbart kupp er H&M Funksjonsshorts, som fortjener terningkast fire og bare koster 99 kroner.

Allsidig trening

Om sommeren vil vi trene ute med lette plagg som bare dekker det nødvendige. Da kan du svette så mye du vil uten å ha mye klamt tøy inntil huden. I tillegg får du både solt og vist fram de flotte bena dine. Treningsshortser skal være egnet til allsidig trening, for eksempel bootcamp i parken, ikke bare løping.

Vi skiller mellom klassiske løpeshortser eller maratonshortser, som ofte har skjæring godt opp på hoften, og treningsshorts som gjerne skal dekke litt mer, så det ikke er fullt «innsyn» når du ligger på bakken og tar pushups eller strekker ut. I denne testen er det treningsshorts vi prøver ut.

To lag

Shortsene du finner i sportsbutikkene for tiden er generelt korte, men mange kompenserer med å ha to lag, altså en innsydd hotpant eller truse, så du ikke trenger å tenke så mye på hvordan du ser ut når du kaver med styrkeøvelser på bakken.

Innsydd truse sørger også for at shortsen ikke sklir opp over hoften. En treningsshorts skal sitte behagelig og ikke flytte på seg, så du kan bevege deg fritt og konsentrere deg om treningen, ikke om tøyet. Stoffet skal puste, og føles minst mulig vått og klamt når du er svett.

Ta noen kneløft

Typiske passformproblemer er at shortsen glir opp over hoftekammen eller ned over rumpa når du beveger deg, eller at den strammer ubehagelig når du for eksempel løfter bena høyt eller bøyer deg. De beste modellene har snitt, stoff og elastisitet som gjør at dette ikke er et problem. Hvordan passformen fungerer kommer selvsagt også an på den enkeltes fasong.

Testteamet vårt er satt sammen av jenter med ulike størrelser og fasonger, så vi skal dekke et spekter. Uansett bør du løpe litt på stedet og ta noen høye kneløft i prøverommet når du skal finne shortsen som er perfekt for deg.

Les også:

Solbrillene som tåler å være med på trening

Vi fant de beste hodetelefonene

Dette er de beste joggeskoene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning