Test av Adidas Supernova Riot

Terrengløpesko til vinterbruk

Med disse kan du løpe ute i vinter.

TIL VINTERTRENING: Adidas Supernova Riot imponerer i vår test.
TIL VINTERTRENING: Adidas Supernova Riot imponerer i vår test. Foto: FOTO: John Arne Tungen
Publisert Oppdatert

Adidas Supernova Riot

  • Produsentens nettside
  • Veil. pris: 1400.- (herre), 1200.- (dame)
  • Demping: Adiprene i hæl, Adiprene Plus i framfot
  • Annet: Egne dame/herre modeller. Ulike løsninger som er brukt: 3D ForMotion, NoSeam, GeoFit og TorisonSystem

Adidas mener at løping skal være en året rundt aktivitet - selv om en bor så langt oppe i nord som oss. På samme måte som vinterdekk har andre egenskaper enn sommerdekk, har ifølge Adidas, Supernova Riot og Adistar Revolt andre egenskaper enn en ren sommersko. Vi har testet Riot.

Skoene er utrustet med blant annet 3D ForMotion, som betyr at deler av sålen er fleksibel slik at de beveger seg og tilpasser seg etter brukerens løpesteg. Dette skal avlaste brukerens rygg og knær - spesielt på glatte eller ujevne underlag.

Uten sømmer

For å minske sjansene for gnagsår og blemmer er NoSeam-teknologi brukt på overdelen. Dette betyr at den er laget uten sømmer, noe som gjør skoene mer fleksible og lettere. For godt grep på harde, glatte og våte underlag har Adidas brukt en spesialutviklet Traxionsåle.

Veier litt

GODT GREP: Sålen gir godt grep på harde, glatte og våte underlag.
GODT GREP: Sålen gir godt grep på harde, glatte og våte underlag. Foto: FOTO: John Arne Tungen

En kjenner på vekten at dette ikke er en ren "roadsko". Men med en tyngde på ca. 350 gram per sko er heller ikke dette akkurat noen tungvekter. Noe mer slitesterk overdel enn på en vanlig løpesko må ta skylden for den noe høyere vekten.

Med og uten membran

Riot kommer i utgaver både med og uten GoreTex - vi har testet den uten. En sko uten membran er unektelig mer luftig enn en med, men i høst med iskalde vanndammer på stien må vi innrømme et det var løpeturer hvor vi savnet en mer vanntett sko.

Adidas har hatt fokus på godt grep og feste i utviklingen av denne modellen. Traxionteknologien som er brukt fungerer godt og har gitt en sko som er behagelig å løpe med samtidig som den føles sikker og god på vanskelig føre.

Delt såle

ForMotion-løsningen med at den bakerste delen av hælen ikke henger sammen med mellomsålen på resten av skoen er også til stor hjelp på ujevnt underlag og gir et mer naturlig og behagelig løpesteg.

God demping i både hæl (adiprene) og framfot (adiprene plus) gjør at skoene også er greie å løpe med på asfalt.

Les mer:

Bygg din egen treningssko

Tren i trapper

Test av lette fjellsko

Test av multiklokker

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning