Test av 11 dagstursekker

Stor test av tursekker

Vi har testet 11 tursekker på cirka 30 liter.

Test av dagstursekker, 30 liter
Test av dagstursekker, 30 liter Foto: Foto: Produsenten
Publisert Oppdatert

Slik er testen gjennomført:

Sekkene er brukt til fots og med ski i variert terreng. Vi har disponert de fleste sekkene i ca. 7 måneder. Fem erfarne sekkebrukere har vært engasjert i testingen.

Bærekomfort er testet med 7-9 kg i sekken, og er vurdert ut fra hva hver enkelt tester har kommet fram til.

Sekkene er blitt prøvd av personer med noe forskjellig høyde og kroppsbygning for å prøve justerings- og innstillingsmuligheter. Den oppgitte egenvekten på sekkene er målt av oss, og kan avvike noe fra det leverandøren oppgir.

Slik leser du tabellen

Bærekomfort: Det viktigste med en sekk, er at den er god å bære. I testperioden har vi stort sett brukt sekkene med 7-10 kg. Sekkene har vært godt/riktig pakket. Vektlagt med 50%.

Praktiske løsninger: Enkel tilgang til innholdet i sekkeposen, komprimeringsmuligheter, lommer, mulighet til drikkesystem og festeanordninger/muligheter. Vektlagt med 20%.

Justeringsmuligheter: Justering på rygglengde, hoftebelte, bærereimer, toppstrammere og brystreim. Vektlagt med 10%.

Konstruksjon og slitestyrke: Vi har vurdert generell kvalitet, klips, glidelås, snølås, egenvekt, sømmer og reimer. Vektlagt med 20%.

I denne testen har vi vurdert sekker på ca. 30 liter. Vi har hatt som utgangspunkt at de skal fungere godt som dagstursekker og for det meste brukes med en oppakning på rundt 7-10 kg.

Det blir for omfattende å teste alt som er tilgjengelig, men vi har prøvd å få med de mest kjente merkene som er til salgs på det norske markedet.

Del på Facebook Share

Les også: Billige og knallbra fiskesett

Samme mal

Selv om de fleste produsentene følger samme mal med tanke på utforming og praktiske løsninger, antall åpninger, utforming på topplokk, justeringer, er det forskjeller i passform, design, egenvekt, vekttoleranse og bruksområder.

Noen er best egnet til vinterbruk, enkelte er veldig rettet mot klatring og alpin bruk, mens andre utmerker seg med lav egenvekt og er helt strippet for praktiske løsninger.

Les også: Stor test av drikkesekker

Ta en prøverunde

Et av våre beste tips er også denne gangen at en tar seg en runde i sportsforretninger for å prøve sekker.

Sjekk passform, rygglengde og hvilke løsninger de ulike modellene byr på.

Les også: Denne soveposen er best i test

Når du kjøper sekk

Størrelse: Vær nøktern, og gå for den minste sekken som fyller dine behov. Pakk lurt framfor stort!

Muligheter for å justere rygglengden er smart, spesielt om det er flere som skal bruke sekken. Men du sparer vekt, og det er færre ting som kan gå i stykker, uten denne muligheten.

Kjekt å ha: Én til to utvendige lommer pluss lommer i topplokket er nok. Tilgang til sekkerommet gjennom en ekstra glidelås kan være praktisk.

Et godt komprimeringssystem gjør mye for bærekomforten. Utvendige festepunkter til spade, ski, liggeunderlag, fiskestang, vandrestaver osv. er praktisk.

Lyst stoff innvendig gjør det enkelt å finne/se ting som ligger i sekkerommet.

Les også:

Tursenga du kommer til å elske

Stor test av gummistøvler

Her er det beste regntøyet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning