TEST AV KABELLÅS Cable Lock C-400 fra Lifeventure

Smart kabellås som funker

Dette er låsen for deg som vil ta godt vare på ting.

LANG: Lengden og fleksibiliteten på vaieren gjør at kabellåsen scorer høyt hos testteamet.
LANG: Lengden og fleksibiliteten på vaieren gjør at kabellåsen scorer høyt hos testteamet. Foto: John Arne Tungen
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Lang og fleksibel vaier

+ Smal vaier og vaierhode gjør det enkelt å finne festepunkt

+ Lett og lite pakkevolum

- Kan ikke erstatte en skikkelig solid sykkellås, men bortsett fra det har vi ingen ting å utsette på produktet.

Testerne: Aktivt testteam

Det faste teamet er seks menn med bakgrunn fra friluftsliv, idrett, Forsvaret og jakt. Vi har også to-tre damer som tester modeller rettet mot kvinner.

I tillegg har vi et nettverk av aktive turfolk som bistår mengdebruk ut over det teamet har kapasitet til.

Ingen av teammedlemmene er ansatt der våre tester blir publisert. Ingen har selvsagt heller tilknytning til importør, leverandør eller produsent.

Ønsker du kontakt med teamet, send en e-post til John Arne Tungen.

Les mer om Aktivt testteams testmetodikk her.

Lifeventure, Cable Lock C-400

Adventure Gear AS, tlf. 22 16 44 85, www.adventuregear.no

Pris: 199.-

Vekt: 90g veid av oss/ 105g oppgitt av produsent

Dimensjoner: 55 x 95 x 10 mm

Enkelte ganger på reise eller ulike fritidsaktiviteter, må en sette fra seg bagasje, sykkel eller annet utstyr uten at en kan holde utstyret under oppsyn hele tiden.

Mange av sykkellåsene som kunne vært et alternativ til en slik kabellås vi har testet, er veldig store og tunge, og ikke like egnet å ha med seg på ferietur eller i for eksempel alpinbakken.

Del

Justeres etter behov

Lifeventure har lang erfaring med å produsere ferie- og turutstyr, og har flere ulike løsninger for å sikre bagasje. Kabellåsen vi har testet denne gangen har en uttrekkbar, plastbelagt stålvaier med en lengde på ca 1 meter.

Lengden på vaieren justeres etter behov, og rulles automatisk inn ved å trykke på en knapp. Firesifret kode gir mange kombinasjonsmuligheter, og det er enkelt å stille inn sin egen kode.

Passer i bukselomma

Noe av det som gjør denne vaierlåsen så brukervennlig, er lengden og fleksibiliteten på vaieren.

Tykkelsen på selve vaieren og vaierhodet, gjør det også enkelt å få tredd vaieren gjennom små åpninger eller hull. Til sammen gjør dette det veldig enkelt å finne muligheter til å låse fast det en ønsker å sikre. Hele låsen er ikke større enn at den lett går ned i en bukselomme og med en egenvekt på ca 100g en den ikke noen tungvekter.

Gjør det vanskeligere å stjele

Kabellåsen kan nok ikke erstatte en skikkelig solid sykkellås som en bruker til daglig. Men i situasjoner hvor det ikke er like naturlig å ha med slikt sikringsutstyr, som på på ferie og reise, er denne kabellåsen veldig grei å ha med. Det er for eksempel et stadig økende problem i enkelte alpinbakker at alpinski og snowboard blir stjålet mens eierne er inne for å varme seg eller er på afterski.

Det er også smart når en er på ferier som interrail, eller på reise i litt utsatte områder, å kunne kombinere denne låsen med andre sikkerhetsløsninger. Med for eksempel vaiernett rundt bagasjen, kan man raskt låse flere ting sammen med kabellåsen for å gjøre det vanskeligere for tyver å stikke av med bagasjen.

Reiser du alene kan det være greit å kunne låse fast sekk eller koffert til noe når du er på toalettet eller av annen grunn ikke har bagssjen under oppsikt.

Les også:

Dette gjør mange feil når de kjøper ny sykkel

Vi har testet drikkesekker til trening

Sykkeljakke fikk terningskast seks

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning