Test av sandaler

Slik har du ikke sett Crocs før

Utskjelt skomerke lager sandaler. Vi har testet.

UTVALG: Modellen kommer i flere ulike farger.
UTVALG: Modellen kommer i flere ulike farger. Foto: Foto: Produsenten
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Sitter godt på foten – oppleves behagelig i bruk

+ Bra demping

+ Holdbart materiale

+ Lukter ikke

+ Enkel å holde ren

+ Lav egenvekt

+ Fin pris

- Brukerne kan oppleve statisk elektrisitet

De fleste forbinder nok Crocs med «clogs», som er blitt veldig populære. Selv om det er kommet mange kopier av disse på markedet så er det Crocs som var først ute og som fortsatt er «originalen».

Nå har imidlertid Crocs kommet med en helt ny kolleksjon hvor flere av modellene er godt egnet til sommerferie og reise.

Flips i croslite

Vi har testet de nye sandalene - eller ABF Flip - som Crocs kaller nyheten.

Materialet som er brukt er det samme som i de originale clogsene. Materialet heter croslite og oppleves som en mellomting mellom plast eller gummi, men er ikke noe av delene.

Det som gjør dette materialet godt egnet i fottøy hvor en går barfot er blant annet at det har lukkede porer som gjør at luft ikke kan trenge inn i materialet og dermed kan det ikke tørke ut eller gi dårlig lukt. Dette gir også en antibakteriell funksjon. Croslite mykner ved varme og at sandalene etter hvert former seg etter foten til brukeren.

I bruk

De originale «clogsene» er kanskje ikke så fine å se på, men vi mener at disse nye sandalene har fått et stilig design.

De henger godt på foten og materialet gir bra demping.

Det som skiller dem mest fra vanlige sandaler av denne typen er utformingen av fotsengen. Denne føles bra og blir bedre etter noe bruk da de tilpasser seg foten. Stivheten i sålen gir mer rullemotstand en vanlige slippers.

Vi har hatt noe begrenset testperiode til å kunne uttale oss bastant om slitestyrke, men med tanke på at det er brukt samme materiale som i de originale clogsene skulle det bety at dette ikke skulle bli noe problem. Våre sandaler viser ytterst lite tegne på slitasje etter at vi har brukt dem så ofte vi har fått til i en periode på ca. 2 måneder.

Med en egenvekt på ca. 130g per sandal merker du nesten ikke at de er på foten. Vekt og bruksegenskaper gjør også at de egner seg meget godt til f.eks. badeferie og ferie generelt.

Testet modell: Crocs, ABF Flip Men´s

Pris: 299.-

Vekt: ca. 130g per sandal

Annet: Kommer i ulike farger og som egne damemodeller

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning