Saucony Kinvara 7

Superanvendelig, lett og smidig sko. Vår testvinner.

TESTVINNNER: Saucony Kinvara 7. FOTO: Petter Berg
TESTVINNNER: Saucony Kinvara 7. FOTO: Petter Berg
Publisert Oppdatert

- Flyr igjennom tusenmestrene med denne, sier Veslekmøy Hausken Sjöqvist.

Kinvara er den mest anvendelige skoen ved siden av Brooks Launch. Den kan brukes på langturer, til raske intervalldrag eller konkurranser, enten du er en erfaren løper eller bare vil ha en lett sko med litt fart i. Den har også brukbar demping.

Marit Karlsen har løpt 80 km ultraløp med Kinvara, og har lang erfaring med skoen:

- Min favoritt, fordi den er så allsidig og gir god løpsfølelse. Minus for at den ikke varer så lenge. Overmaterialet er sterkt, men selve futten/dempingen/responsen dør tidligere enn i andre sko – det kan i hvert fall virke sånn. Jeg løper mye med den, og skifter den ut 1-2 ganger i året. 

Løpsfølelse

Lett og smidig på fot, rullende profil som stimulerer steget. Skoen kombinerer støtte, demping og smidighet. Den passer utmerket både til hurtige, rolige, lange og mellomlange løpeturer, og til både erfarne løpere og ferskere løpere som ønsker seg lette sko. Den gode responsen og løpsfølelsen inspirerer til å løpe, ikke jogge.

Komfort og passform

Superbehagelig sko, som å ta på seg en myk tøffel. Markant større tåboks enn den forrige Kinvaraen. Det kan være en fordel, om du liker å sprike litt med tærne, men også under litt lengre økter, fordi foten da "vokser" litt. Men tåboksen kan også oppleves som littegrann vinglete. Det er lett å snøre skoen slik at den sitter bra på foten. Den er myk i hælpartiet. Overmaterialet er mykt og sømløst, men likevel er ikke hælkappen løs. Lissesystemet (Pro-Lack Lacing..) er konstruert slik at skoen kan strammes for bedre stabilitet for/rundt mellomfoten.

Demping

Godt dempet under mellomfoten og forfoten. Fotbuen får veldig god støtte. Mindre dempet bak, men kan brukes også til hælløping. Relativt snill mot føtter og legger. Dempingen er passe myk til at det funker veldig bra i stor fart. Tyngre løpere vil kanskje trenge sko med mer demping.

Spesifikasjoner

Produsent Saucony
Pris 1300
Vekt (g) 242 (46) / 192 (39)
Materiale mesh
Tykkelse på sålen: hæl- tå (i mm) 25-18
Drop (i mm) 7.0
Forhandlere Alle

Konklusjon

Lett sko med topp respons og smidighet.

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning