Test av løpetights for vinteren

Tre av disse holder deg varm, men ikke klam i vinterkulda

Vi har testet 11 løpetights.

Publisert Oppdatert

TOPP TRE I TESTEN: Ulvang Training Tights, Peak Performance Crest Wind og Casall Windtherm.

Det er ikke uten grunn at tights har blitt en monsterhit. De er deilig å bevege seg i, ventilerer godt og ser bra ut. Så hvorfor ikke bruke dem vinterstid også? Med et tynt lag isolasjon på innsiden av buksen er du klar for friske turer i friluft.

Løpetights til vinteren

Vinterløpetights er ekstra tykke og varme løpetights, egnet til å løpe ute med vinterstid. Linningen er en utfordring fordi den er tykkere enn stoffet ellers, og dermed suger mer vann. Når linningen blir våt i korsryggen, kjennes det klamt. På vinteren er det ekstra viktig å ikke bli våt. Når du roer tempoet, kan svette som blir liggende i plagget fort kjøle deg ned. En smal linning suger mindre vann, men den kan gnage mer, eller kjennes mer i livet. De beste linningene er brede nok til å sitte godt, og flate og ventilerende nok til at de ikke holder for mye på svette.

10 tigths er testet

Vi har testet 10 tightser som produsentene selv mener er egnet til bruk om vinteren. De som har god vindbeskyttelse, er som regel litt mindre fleksible i stoffet, og ventilerer ikke like godt som tynnere og mer luftige modeller. Vi har testet for løping i minusgrader, og har rangert beskyttelse mot kulde og vind ørlite høyere enn ventilering. Hadde vi testet for løping på mildværsdager, ville karakterene vært satt annerledes.

Tips: Løp aldri med regntett jakke i kuldegrader, for ikke å bli unødvendig klam. En lett vindjakke eller løpejakke med ventilering i ryggen er tingen.

Testpanel

Dorte Storihle Ødegård, idrettsoffiser og militær fysisk trener med en rekke instruktørkurs, og jobber som guide for Northern Exposure, bl.a. som padleguide på Grønland, Ingrid Mangnes, fysioterapeut og psykolog som konkurrerer i triatlon, og har deltatt i en mengde ritt, samt VM i Ironman 70.3 i Las Vegas 2012, og Maren Haugeto, journalist og profesjonell tester.

Vil du ha de beste sakene våre på epost? Meld deg på nyhetsbrevet vårt  her.

Vil du heller følge oss på Facebook? Lik oss, da vel!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning