TEST: Black Diamond Spot

God allrounder til vintermørket

Den nye Black Diamond Spot er en meget god allround hodelykt.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Godt fjern- og nærlys

+ Meget god batterilevetid

+ God bryter

+ Hendig størrelse og lav egenvekt

- Hadde vært optimalt om siste valgte modus kom opp når en slår på lykten, men ønsket innstilling er uansett ikke mer enn 1–2 tastetrykk unna

Fakta fra leverandør

Black Diamond Spot

Importør/mer info: Kruse Topptur, tel. 32 06 19 66, www.topptur.com

Pris: 549 kroner

LED: 1x"DobbelPower" hvit, 2x"SingelPower" hvit, 2x"SingelPower" rød.

Lysstyrke: 75 lumens

Maksimal rekkevidde: 70 meter

Batteri: 3xAAA

Batterilevetid: Inntil 250 timer

Vekt: ca 90 g inkl. batterier

Fuktbestandig: Ja, IPX4

Farger: Kommer i flere fargekombinasjoner

Testerne: Aktivt testteam

Det faste teamet er seks menn med bakgrunn fra friluftsliv, idrett, Forsvaret og jakt. Vi har også to-tre damer som tester modeller rettet mot kvinner.

I tillegg har vi et nettverk av aktive turfolk som bistår mengdebruk ut over det teamet har kapasitet til.

Ingen av teammedlemmene er ansatt der våre tester blir publisert. Ingen har selvsagt heller tilknytning til importør, leverandør eller produsent.

Ønsker du kontakt med teamet, send en e-post til John Arne Tungen.

Les mer om Aktivt testteams testmetodikk her.

Markedet bugner nesten over av slike små hodelykter, men de ulike modellene er unektelig forskjellige med tanke på praktisk bruk og kvalitet.

De siste 3-4 månedene har teamet hatt to eksemplarer av denne hodelykten inne til test. Begge er brukt aktivt i perioden, den ene nesten daglig.

Vi har også tidligere testet en hodelykt fra BD som het Spot, men dette er en helt ny, redesignet utgave hvor de har endret de fleste av momentene vi var negative til på den "gamle" Spot. Vi velger å tro at de har hørt på oss.

Dette er en hendig lykt som sitter godt på hodet. Den er Ikke blant de aller minste, men den går godt ned i de fleste lommer. Lykten har god/enkel justering av vinkling i forhold til hodet.

Den har totalt fem LED - en hvit som gir lys på avstand, to hvite som gir godt arbeidslys på kort hold og to røde som fungerer som markeringslys eller arbeidslys om en ikke vil miste nattesynet.

Disse tre ulike oppsettene styres hver for seg med samme bryter - dette fungerer bra. De hvite har trinnløs dimmer, mens de røde er av/på. De minste hvite og de røde har i tillegg strobefunksjon (raske blink).

Ved å holde inn av/på-knappen i 6 sekunder låses knappen. Smart! Slik slipper du at lykten utilsiktet slår seg på når den ligger i jakkelommen.

Bryteren er forholdsvis lett å finne og betjene, selv med tykke hansker/votter.

Lykten har indikator for tilstanden på batteriene. Vi har ikke klart å avdekke noe negativt med tanke på soliditet og driftsikkerhet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen