Testeren

Cathrine Borchsenius (37)

Utdannet cand.scient/klinisk ernæringsfysiolog ved det medisinske fakultet, Universitetet i Oslo.

Erfaring fra flere av landets sykehus og legesentre, samt lang erfaring med slanking og kostrådgivning på nett. Var med å bygge opp nettstedet Dinkost.no, som i dag er en del av Klikk.no .

I dag jobber Borchsenius som konsulent/rådgiver innen ernæring (www.nutricom.no), og driver dessuten nettstedet www.bramat.no.

Borchsenius er fast ekspert i Shape Up, og også kjent fra livsstilprogrammet "Sunt og Godt" på TV2, der hun har vært programleder og ekspert i flere sesonger.

Borchsenius er en hyppig brukt ekspert både i aviser, blader og på ulike nettsteder. Hun har skrevet flere bøker om ernæring.

Grovt knekkebrød med et proteinrikt pålegg som egg eller makrell - og gjerne med en skive paprika, tomat eller agurk - regnes som sunn mat.

En del knekkebrød inneholder betydelig færre raske karbohydrater enn brød. Noen typer er også rike på fiber. Jo mer fiber det er i et knekkebrød, desto bedre er det både for vekt, blodsukkerregulering og fordøyelsen.

De aller fleste får i seg mindre fiber enn anbefalt, og ikke alle vet at det er relativt store forskjeller på hvor mye fiber de ulike knekkebrødtypene inneholder.

Mens noen typer inneholder så mye som 24 gram fiber per 100 gram knekkebrød, inneholder andre ikke mer enn 7 gram fiber, altså ikke mer enn vanlig kneippbrød.

Det medvirker også til at knekkebrødene i denne testen får så ulike terningkast.

Disse knekkebrødene får terningkast 6:

Disse knekkebrødene får terningkast 1:

Se alle 24 testresultatene nederst i artikkelen.

Hva betyr karakterene?

Terningkastene er basert på en sammenlegging av score, der vi har sett på knekkebrødenes innhold av kalorier, karbohydrater, protein, mettet fett, umettet fett, fiber og salt. Et høyt innhold av kalorier, karbohydrater, salt eller mettet fett har gitt lav score, mens et høyt innhold av fiber, protein eller umettet fett har gitt høy score.

Det er viktig å være klar over at knekkebrødene har fått terningkast i forhold til hverandre. Det betyr at et knekkebrød som har fått terningkast 2 eller 3, kan være et helt greit valg, og ofte sunnere enn en del brødtyper.

Likevel er det klart at knekkebrødene som har fått terningkast 5 eller 6, generelt er sunnere enn knekkebrød med lavere terningkast.

Smaken er ikke vurdert - dette er en ren næringsvurdering ut fra det som oppgis på emballasjen.

LES OGSÅ:

Dette er den sunneste smøreosten

Butikkbrødet som er best i test

Stor test av leverpostei

Les hele saken

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!

Måltidserstattere med vitaminer og mineraler

Test av slankebarer

Se hvilke du bør spise om du skal ned i vekt.