Test av skihansker

Vi gikk 3000 kilometer på ski for å finne de beste skihanskene

Sjekk hvilke skihansker du bør velge.

SKIHANSKER: 3000 kilometer på ski måtte til for å finne de beste skihanskene.
SKIHANSKER: 3000 kilometer på ski måtte til for å finne de beste skihanskene.
Publisert Oppdatert
TESTERE: Rustad IL har testet skihansker. F.v.: Karin Ødegård Uv, Astrid Bertelsen, Wenche Bråten, Trude Antonsen, Erik Bråten (Kjelsås), Lasse Petersen, Gudrun Barlund Broback, Harald Tesaker, Håkon Tesaker, Stine E. Farstadvoll, Jorunn Haugen og Kristin Haraldson.
TESTERE: Rustad IL har testet skihansker. F.v.: Karin Ødegård Uv, Astrid Bertelsen, Wenche Bråten, Trude Antonsen, Erik Bråten (Kjelsås), Lasse Petersen, Gudrun Barlund Broback, Harald Tesaker, Håkon Tesaker, Stine E. Farstadvoll, Jorunn Haugen og Kristin Haraldson. Foto: FOTO: Tore Fjeld

Om testen

Testen av skihanskene er utført ved at en gruppe erfarne skiløpere har brukt hanskene over en periode på to uker, til trening, tur og konkurranser.

En gjeng aktive skiløpere og supermosjonister fra Rustad Idrettslag i Oslo har hjulpet oss med å finne de beste racinghanskene for langrenn som er til salgs i ledende sportsbutikker.

Alle hanskene er brukt på minst to skiturer av hver tester, i forskjellig temperatur - fra minus 13 grader til pluss 5 på det varmeste. Hanskene er vasket én gang i tråd med produsentenes anbefalinger.

Når gradestokken kryper under 5 minusgrader, blir det for kaldt å gå i tynne racinghansker for de fleste.

Derfor er det kjekt å ha et par langrennshansker som er litt tykkere, som kan brukes til roligere turer og trening i lave temperaturer.

Ulike behov

Men det kan være vanskelig å finne hansker som dekker begge disse behovene; altså at de er varme nok til å kunne brukes i kulde, samtidig som de har god nok passform og grep til å fungere som langrennshanske.

Vi har derfor sammenlignet varme skihansker og lettere, tynnere racinghansker i to separate tester.

Varme skihansker

Vi har testet ni hanskemodeller i denne kategorien, og fire av disse modellene i er så gode at de fortjener terningkast 5, mener vårt testpanel.

Disse er:

Swix Star XC100

Bjørn Dæhlie Flame Thermo

Johaug Kuusamo Split

Roeckl Landas

Racinghansker

Vi har testet åtte par racinghansker. Vår konklusjon er at det er en sammenheng mellom pris og kvalitet når det gjelder racingskihansker.

De racinghanskene som kommer best ut i denne testen er:

Swix XC1000 glove

Craft Power WS Glove

 

Les mer om samtlige hansker i begge testkategoriene i artiklene under:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning