Test av klassiske rulleski

Jevnt i toppen, men klar vinner.

KLAR FORSKJELL: Testvinner Swix er helhetlig sett de beste skiene.
KLAR FORSKJELL: Testvinner Swix er helhetlig sett de beste skiene. Foto: FOTO: Ole Johannes Brye
Publisert Oppdatert

Om testen:

Rulleskiene ble testet 5. og 6. juni på NTG Geilo av Øyvind Olstad, sportssjef langrenn, og Geir Endre Rogn, langrennstrener.

Skiene er testet på tørt og vått føre i rulleskibanen på NTG Geilo. Vi har brukt følgende kriterier i testen: skifølelse, helhetsinntrykk, vibrasjon, opplevd vekt, styreegenskaper, veigrep, stabilitet.

Ifølge testpanelet er det nødvendig med egne modeller for klassisk og skøyting også for rulleski.

- Kombimodeller finnes, men vi kan ikke anbefale det for voksne rulleskibrukere, sier Øyvind Olstad.

Jevnt løp

I testen av klassiskmodeller var det jevnt mellom de beste. Vinneren Swix scorer godt i alle kategoriene, og utmerker seg ved å være spesielt god å gå diagonalgang med. Flere av modellene er mindre bra på denne mest klassiske formen for skigåing.

Elpex er tett på Swix og har samme snittkarakter (4,8). Klassisk-skiene fra Alpina skuffer mest - her er det skifølelsen som får hardest medfart og snittkarakteren er 3,4.

- Det mest overraskende her er at det har skjedd så lite med rulleskiene på mange år. Teknologien er den samme. Noen ski har skiftet navn, men ellers er det lite nytt, selv om rulleski er langt mer utbredt enn for noen år siden, sier Øyvind Olstad, sportssjef langrenn på NTG Geilo, som er vår eksperttester her sammen med langrennstrener Geir Endre Rogn.

LES OGSÅ:

Solbrillene som tåler å være med på trening

Vi fant de beste hodetelefonene

Dette er de beste joggeskoene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen