Test av personlige trenere

Slik gikk det da vi testet personlige trenere

Høyst variabel kvalitet på landets seks største treningssentre.

Foto: FOTO: Hanna Sundquist
Sist oppdatert

Om testen

Vi har testet en enkelt PT-time på følgende treningssenter: Fresh Fitness, Stamina Key, Fitness24seven, Fitness.Xpress, Sats Elixia og Evo. Testen er basert på førsteinntrykket av PT-en og hvordan hvert enkelt senter opererer når de tar inn nye PT-kunder.

Testjournalisten har bestilt timene i under eget navn, men sentrene har ikke visst at de er med i en redaksjonell test. Begrunnelsen er at dette kunne påvirket resultatet. Testen viser hva du realistisk kan forvente som førstegangskunde.

Resultatet kunne blitt annerledes dersom hver enkelt PT hadde blitt testet over en lengre periode med flere treningstimer. 

Her er kriteriene:

Pris: Hva det koster for medlemskap og PT-timer.

Service: Renslighet og hygiene på senteret, imøtekommende resepsjonister, lett/vanskelig å få time.

Treningsmål og treningsplan: PT-en skal være i stand til å sette et spesifikt og målbart mål, helst tidsbestemt. En treningsplan som samsvarer med målet skal være inkludert i PT-pakken. 

Høyskoletilknyttet utdanning: Dette kvalitetssikrer PT-en og indikerer at vedkommende kan knytte praksisen opp mot teori.

Fysiske tester: En testprotokoll skal gjennomføres i forkant av treningen. Dette er vesentlig for å kunne sette et mål og for å måle progresjon. 

Kontrakt på taushetsplikt: PT-en skal informere om at helseopplysninger og andre detaljer du deler skal være konfidensielt. 

Kommunikasjon og tilbakemelding: Er PT-en en god menneskekjenner? Vedkommende skal motivere og inspirere. I tillegg skal dere ha en oppsummering etter treningsøkta hvor begge får mulighet til å komme med innspill og eventuelt avtale ny tid. PT-en skal informere om hva som skal skje videre.

Denne saken ble første gang publisert 20/05 2015, og sist oppdatert 16/02 2018.

Les også