Saucony Peregrine 8

Solid og trygg sko.

Foto: Morten Solli
Publisert

Panelets konklusjoner:

Anders: Topp treningsko, spesielt på stiløping. Kjennes kanskje litt "klumpete og stor", spesielt før skoen er innløpt. Fungerer også for de lengre treningsturene da det kjennes ut som litt mer demping. Virker solid.

Siri: God treningsko for stiløping og grusløping. Mye stoff i overdelen gjør at den kan føles litt varm og blir litt tung i vann.

Marit: Myk og smidig, samtidig minus for at den kan føles litt mye på foten. En god sko på kalde dager!

Morten: Trygg sko med tykt materiale. Langturkandidat og trolig en god vintersko. Ikke en sko for høy fart.

Løpsfølelse i terrenget

God respons og kontroll. Den kan kjennes litt stor og voldsom ut, spesielt til å være terrengsko, men dette er en god allroundsko med god demping, som funker best på grusveier og enkle stier, eller som vandresko. Andre sko er bedre på teknisk terreng, der Peregrine blir litt tung og stor.

Passform, komfort og materiale

Medium til bred lest. God på beinet. Litt lite tett på hælen. Stoffet i overdelen av skoen er mykt og behagelig, men noe tykt. Sålen er også relativt tykk, og skoen har god beskyttelse mot slag rundt og i overdelen, men hakket mindre enn Asics-modellen, som er mest lik i denne testen. Skoen kan føles litt mye/høy på de første turene. Det tykke materialet kan funke veldig fint på kalde dager utover høsten og vinteren. Sålen isolerer godt mot ujevnt underlag.

Grep

Godt grep på tørre stier og gress, litt glatt i terrenget og svakt grep på sleipt underlag.

Stabilitet

Stor sko relativt mye dempet såle. Det fungerer fint på mindre tekniske stier, og isolerer mot ruglete underlag. I teknisk terreng er dette ikke optimalt, men på grusveier og enkle stier er skoen stabil.

Spesifikasjoner

Produsent Saucony
Pris 1499
Vekt (g) 343 g (str. 45)
Materiale Flexfilm, Everrun, PWRFOAM
Tykkelse på sålen: hæl- tå (i mm) 25 - 21
Drop (i mm) 4
Forhandlere Fjellsport.no, Milsluker'n, Oslo Sportslager, Løplabbet, Anton Sport,

Konklusjon

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning