Salomon S-Lab Ultra

Beste allroundsko.

Foto: Morten Solli
Publisert

God og svært anvendelig sko - panelets dom:  

Siri: Min favoritt-stisko. Perfekt for sti, men om du får noen km på grus gjør ikke det noe heller. Lett og morsom å løpe i. Minus at den etter 75 km har begynt å få hull i overdelen.

Anders: En sko for de lengste turene, og passer best til en blanding av grus og relativt fine stier. Deilig treningsko. Pluss for design og en sko man også kan bruke til hverdag (i tillegg til trening).

Marit: Overdelen er solid, holder også skitt ute. En god mengdesko for sti og grus, minus for dårlig grep på våte berg og savner mer respons.

Morten: Beste allround-sko i testen. En god kandidat til lange treningsturer og skogsløp på variert underlag.

Løpsfølelse i terrenget

Veldig god løpsfølelse. Passer for korte og lengre turer på tekniske stier. Kan også brukes i konkurranser. Velegnet til variert terreng. Fin også på grusveiene, tåler t.o.m. litt asfalt. Men ikke så lett på fot som de letteste rene terrengskoene, og andre sko har bedre kontakt med underlaget.

Passform, komfort og materiale

Smal lest, sitter veldig tett på foten. Fast plastmateriale i skoens overdel beskytter mot røtter og steiner som slår inn fra siden, uten at skoen føles for tett eller tung. Sålen er tynn nok til at du kjenner bakken godt nok til å ha kontroll på underlaget, men tykk nok til å beskytte deg mot spisse steiner. Myk og god pløse gir god komfort på oversiden av fot. Tykk, myk hælkappe og god tåbeskyttelse.

Grep

Godt grep på tørt underlag. Middels på vått. Litt små knotter. Fungerer bra på det meste, men ikke når terrenget blir aller tøffest.

Stabilitet

Myk såle, godt dempet til å være en terrengsko. Kan kjennes litt utrygg for den som har dårlige ankler. OK på tekniske stier, men litt høy såle gir redusert stabilitet utenfor stier. Meget god snøring hjelper. Fast på hæl, noe tendens til vingling.

Spesifikasjoner

Produsent Salomon
Pris 1899
Vekt (g) 342 g (str. 45 1/3)
Materiale Anti-debris Mesh, Endofit
Tykkelse på sålen: hæl- tå (i mm)
Drop (i mm) 8
Forhandlere Oslo Sportslager, Braasport

Konklusjon

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning