Salming OT Comp

Utmerket sko til de raske turene.

Foto: Morten Solli
Publisert

Panelets konklusjoner:

Anders: Litt for dårlig grep i forhold til de aller råeste konkurransemodellene i testen, men ellers helt ok. Passer til konkurranser som f.eks går på fine stier, gress eller liknende. 

Marit: Trekker til seg lite fuktighet. Minus for å være litt romslig i hælkappen, men det kan også være min fot?

Siri: God terrengsko som minner mye om Irock, men med noe dårligere grep. Føles derimot hakket bedre enn konkurrenten på grus og hardt underlag.

Morten: Ved siden av Inov-8 og Hoka den morsomte å løpe fort med. Lett og stram nok til raske turer på sti og grus. Mer beskyttet enn Hoka og Inov-8, mindre enn Irock. Tøff på leggene - ikke en langtursko.

Løpsfølelse i terrenget

Konkurransesko - morsom å løpe med og best til korte, raske turer. God på sti og rolig i terreng. Lengre turer på grus krever tilvenning. Skoen kan føles litt hard og tøff for leggene - underlaget kjennes godt.

Passform, komfort og materiale

Overdelen gir føtter/tær ok beskyttelse for slag fra steiner og røtter. Behagelig form på pløsen. Sålen gir også noe beskyttelse, men mindre enn f.eks. Irock. Stramming kan være en utfordring, avhengig av foten - skoen er relativt vid rundt ankel og forfot. Underlaget kjennes relativt godt gjennom den tynne sålen.

Grep

Michelin-gummi i sålen funker bedre som gimmick enn i effekt. Godt grep, men hakket under de beste konkurranseskoene. Glipper lett på fuktig underlag, men fungerer ellers fint også utenfor stier. Litt små knotter og hard såle.

Stabilitet

Stabil sko. Foten er nærme bakken og den sitter godt på foten. Bred såle og trygg også utenfor sti. Relativt stort tåboks, men på en måte som gir stødigere steg, uten at foten vingler. Noe romslig rundt ankelen, men det kan kompenseres med god stramming.

Spesifikasjoner

Produsent Salming Norge AS
Pris 1599
Vekt (g) 284 (45 1/3)
Materiale Rocshield, Exo Skeleton, Runlite
Tykkelse på sålen: hæl- tå (i mm) 17 - 13
Drop (i mm) 4
Forhandlere Fjellsport.no, Braasport, Løplabbet

Konklusjon

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning