Yoga

Slik blir du yogainstruktør

Etterspørselen etter yogalærere er stor.

YOGA SOM JOBB: I Norge er det mangel på yogalærere, så er du god, er det ganske enkelt å få jobb.
YOGA SOM JOBB: I Norge er det mangel på yogalærere, så er du god, er det ganske enkelt å få jobb. Foto: Foto: Crestock
Publisert Oppdatert

Internasjonal minimumsstandard for en yogalærerutdannelse er ifølge Yoga Alliance 200 timer.

- 200 timer kan du ta intensivt på en måned i for eksempel Thailand, USA, India eller Costa Rica, forteller Jannicke Wiel, daglig leder av Oslo Yoga.

Disse utdannelsene kan være veldig bra, men det avhenger av læreren. I Norge er det mest oppdelte utdannelser med kursuker fordelt over et par år. Det gjør at du kan praktisere og modnes før du begynner å underviser andre.

To av de norske utdannelsene er på 500 timer, noe som regnes som gode og solide utdannelser.

Mangel på yogalærere

Du kan gjerne ha praktisert yoga selv i to eller tre år før du starter. Og når du er ferdig utdannet, begynner du gjerne med å instruere på et treningsstudio til å begynne med. I Norge er det faktisk litt mangel på yogalærere, så er du god, er det ganske enkelt å få jobb. Noen yogastudioer er veldig opptatt av hvilken tradisjon du er opplært innenfor, men det blir mer og mer vanlig å få jobb uansett hvor du har utdannelsen fra.

Pris

En yogalærerutdannelse kan koste fra 20 000 kr (200 timer) til 45 000 kr (500 timer).

Tips

For utdanning i Norge, se Yogaskolen.no, Ashtangayoga.no og Osloyoga.com. Ta også en titt på Balancestudio.no for den første 200-timers intensivutdannelsen i Norge.

Idrettshøyskolen har spesialkurs for dem som vil bli instruktør i fitnessyoga. Yoga tilbys som egen retning, siden det er litt spesielt i forhold til andre treningsformer. De fokuserer på fitness- eller treningsaspektet ved yoga, ikke det filosofiske aspektet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning