Test av solide klokker for turbruk

Suunto Core Extreme edition

Best i test!

TEST: DinKropp.no har testet syv outdoorklokker til trening.
TEST: DinKropp.no har testet syv outdoorklokker til trening. Foto: Foto: Produsenten
Publisert Oppdatert

Suunto Core Extreme edition

Amer Sport Norway AS, tel. 67 55 13 30, www.suunto.com

Pris: 3300,-

Vanntett til: 30 meter

GPS: Nei

Kompass: Ja

Barometer: Ja

Høydemåler: Ja

Med i esken: Klokke og bruksanvisning

Annet: Dybdemåler

Vi hadde to Core-modeller inne til test i første halvår av 2008, også da ble denne klokken en av våre absolutte favoritter. Siden forrige test er den kommet i flere utgaver hvor det kun er design som skiller de forskjellige modellene.

Noe av det som skiller denne klokken fra de andre i denne testen er at Core har dybdemåler i tillegg til de andre sensorene som de andre har - moro når du f.eks snorkler.

Stor skjerm som gir mulighet til bl.a grafisk fremstilling og mye informasjon. Mange funksjoner, men lettfattelig bruksanvisning på svensk/engelsk gjør at du ikke trenger lang tid før du har oversikt over de ulike funksjonene. Har bl.a høyde- og dybdemåler (ned til 10m), barometer, kompass, temperatur og sol opp/ned. Loggfører bl.a høyde og barometer.

Vi likte spesielt at klokken kan stilles slik at den automatisk skifter mellom høydemåler/barometer ut fra aktiviteten til brukeren. Klokken har også stormvarsel med alarm. Denne gangen hadde vi den nyeste versjonen av Core - Extreme Edition Silver.

Hvilken av Core-versjonene som er tøffest blir opp til hver enkelt, men vi har gjort oss visse erfaringer med at de med mørk urskive/bakgrunn på displayet kan være litt vanskeligere å lese av i enkelte situasjoner.

Enkelt å skifte reim og batteri - dette kan en gjøre selv.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning