Kjernetrening

Ta økta med vaskebøtta

Syns du leiligheten kan trenge en omgang med grønnsåpe, men klarer likevel ikke å motivere deg til å ta fatt på arbeidet? Det kan hjelpe å flytte fokuset litt.

Publisert Oppdatert
RENT OG TRENT: Riktig utført og med den rette intensiteten er gulvvasken jevngod med en time på treningsstudioet.
RENT OG TRENT: Riktig utført og med den rette intensiteten er gulvvasken jevngod med en time på treningsstudioet. Foto: Foto: iStockphoto

En skikkelig rengjøring kan nemlig ses på som mye mer enn bare en vasking. Legger du godt med krefter i arbeidet, kan en vaskeseanse hjemme være akkurat like effektiv som en time på treningssenteret.

Ikke bare får du god samvittighet og rent hus - du får faktisk gratis trim på kjøpet.

- Gulvvask og støvsuging er for eksempel meget god trening for muskulaturen i rygg, skuldre, mage og armer.

Rak i ryggen

Generelt bør man være bevisst at man bruker de dype mage- og ryggmusklene når man vasker og gjør annet arbeid. Det er nemlig denne kjernemuskulaturen som holder oss oppreist, sier leder for individuell trening ved Elixia Sjølyst, Scott Owen.

Han understreker at krum rygg ved belastning er skadelig, og at vi derfor alltid skal holde ryggen rak, stramme magen og låse bekkenet når vi bruker ryggen.

Stramme armer

Bestemmer du deg for også å gi taket en omgang, vil du garantert kjenne det godt i skuldrene neste dag. Dette gjør nemlig susen for skuldermuskulaturen.

Tar du skapvasken på alvor slik de gode, gamle husmødrene gjorde, vil også dette være med på å styrke overkroppen og kjernemuskulaturen. Bedre balanse kan du også få - særlig hvis du har mange høye hyller å vaske.

Eld deg i form

Og når vi først er inne på husmødre, kan det kanskje også være verd å nevne fordelene ved baking.

- Kast maskinen og elt deigen selv, så får både under- og overarmene samt skuldrene jobbet, sier Owen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning