Slik fjerner du klister fra ski:

Fjern klisteret på ett minutt

Slik fjerner du klister fra skiene kjapt og enkelt.

Publisert Oppdatert

Mange gruer seg til å fjerne klister fra skiene. Ofte er dette synonymt med klissete hender og klister på både klær og utstyr. Finn ut hvordan du kan fjerne klisteret - enkelt og raskt.

(Se video av klisterfjerning på toppen av artikkelen)

Daniel Moen i Gresvig-kjeden Super-G er en av dem som har funnet løsningen på klistermarerittet.

- Er det is i sporet eller grovkornet bløt snø, er klister eneste middel mot bakglatte ski. Motviljen til klister skyldes at det er mye arbeid å få av klisteret igjen. Mange utsetter jobben helt til neste vinter. Men det eneste man oppnår med det, er å få klister på alt skiene er i berøring med i mellomtiden. Vårt råd er å få det av før du setter vekk skiene, sier Moen til det oppdragsfinansierte nyhetsbyrået Newswire.

Les også: Slik preparere du skiene

Fjerning av klister

Moens løsning for å få minst mulig klistertrøbbel er å gå til anskaffelse av skirens og papir. På videoen brukes det spesialpapir for fjerning av klister som kalles fiberlene, men det er mye billigere om du bruker vanlig tørkepapir av typen Edet Torky, som du får kjøpt i matvarebutikken.

- Du legger skiene med sålen opp og sprayer litt skirens på klisteret. Legg på et stykke papir som ikke loer, helst vanlig fiberlen, sier Moen og legger til at rutinerte skigåere gjerne har gått til anskaffelse av et smørejern. Det kan brukes til å få klisteret til å sette seg ekstra godt fast i papiret, ved å føre det varme jernet over papiret i noen sekunder.

Fjern klister på 1-2-3:

1. Legg skiene med sålen opp.

2. Spray på skirens på klisteret.

3. Legg på et papir som ikke loer for eksempel Torky eller fiberlene

4. Bruk smørejernet på papiret i noen sekunder så klisteret smelter og trekker inn i papiret.

5. Fjern papir og klister med plastsikling. Start i enden av papiret.

Vær for øvrig oppmerksom på at gamle strykejern fort kan ødelegge sålen på skiene, så vær forsiktig.

Den vanligvis så ekle klisterjobben avsluttes ved å skrape av papir og klister med en plastsikling og tørke av sålen med fiberlen, som har fått seg en liten dusj med skirens.

Les også:

Perfekte ski til påskeføre

Bruk klister riktig

Tilbake til Klikk Trening

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning