Utetrening

Slik blir du stavganginstruktør

Dette er kurset for deg som liker stavgang og corebar.

LANGE SKYGGER: Mange liker å trene om morgenen. Men er egentlig morgentrening like effektivt som å trene om ettermiddagen?
LANGE SKYGGER: Mange liker å trene om morgenen. Men er egentlig morgentrening like effektivt som å trene om ettermiddagen? Foto: Illustrasjonsfoto: Scanpix
Publisert Oppdatert

Sprek & Lett er et nytt treningskonsept som skal være et "personlig trener"-tilbud for grupper på inntil 15 personer. Tilbudet skal være i hele landet i løpet av 2008, så vil du bli stavganginstruktør eller corebarinstruktør, er det bare å melde seg.

- Du må like å motivere andre, være glad i å trene og være normalt sprek og sporty. Det er supert hvis du er instruktør til daglig, men det er ikke et krav, forteller gründer Else B.W. Tveitan.

Teknikk og motivasjon

For å bli sertifisert, må du gjennom noen opplæringshelger der du undervises i stavgangteknikker, ernæring, kommunikasjon og motivasjon, samt får tips om å være selvstendig næringsdrivende.

- Det første kurset går over tre dager, med en "hjemmeeksamen" uken etter. Så har vi tre til fire instruktørmøter i året, med faglig påfyll og erfaringsutveksling, sier Tveitan.

Pris: Opplæringshelgene koster 1500 kr, og instruktørmøtene ca. 200 kr. Fra og med første kurs får instruktøren 50 prosent av kursavgiften, 720 kr per deltager (maks 15) for hvert åtteukers kurs.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning