10 metoder for å få samboeren til å trene

Har du en sofagris hjemmme? Her er 10 måter å få ham ut av sofaen på.

Carrie i TV-serien «Kongen av Queens» gjør alltid en iherdig innsats for å få Doug til å endre kostholdet og bli i bedre form, men lykkes ikke alltid like godt. Her kan du lære hvordan du lykkes.
Carrie i TV-serien «Kongen av Queens» gjør alltid en iherdig innsats for å få Doug til å endre kostholdet og bli i bedre form, men lykkes ikke alltid like godt. Her kan du lære hvordan du lykkes. Foto: Foto: TV3
Publisert Oppdatert

1. Gi ham en bok om trening

Hvis du gir samboeren din en god og inspirerende treningsbok i bursdagsgave kan det hende han får litt lyst til å trene.

2. Spill på hans fysiske alder

Det er ingenting som er så kjipt å høre som at man har en kropp som en 50-åring, hvis man i realiteten er 10 eller 20 år yngre. Hvis du får testet hans fysiske kapasitet, kan det hende han vil prøve å komme seg i en form som matcher bedre med alderen.

3. Et hundeliv

På mange måter er samboeren din som en hund. Også mennesker elsker belønninger. Ta ham med og spis noe godt etter de første treningsøktene og se hva som skjer. Bare med et enkelt grep har du fått ham til å forbinde treningen med noe godt og morsomt. Forhåpentligvis får han såpass blod på tann etter noen økter, at han synes at trening er toppen.

4. Kunnskap er makt

Samle sammen det du kan finne på forskning innenfor helse og trening og vis det frem til kjæresten din. Da får han svart på hvitt hvor mye bedre han får det hvis han begynner å trene.

5. Meld ham på

Meld både deg selv og han på et løp. Når du senere har fortalt alle dere kjenner om hva dere skal gjøre, kan han ikke trekke seg med stoltheten i behold.

6. Skrem

Heng opp de aller styggeste og verste bildene du har av din samboer, midt på kjøleskapsdøren. Det kan kanskje få ham på andre tanker.

OBS! Dette tipset passer bare hvis du har en kjæreste som ikke tar seg så lett nær av ting. Vi vil ikke gi for mange komplekser.

7. Inspirer

Fortell om hvordan du har det når du trener. Fortell om alle fordelene du kan komme på. Men husk at det er en fin grense mellom å inspirere og bli masete. Samboeren din må ønske å forandre sofagris-tilværelsen også.

8. Fitness-reise

Foreslå at dere reiser på en aktiv ferie der dere ikke bare råtner bort i to solsenger. Kanskje en yogareise kan passe, eller en langhelg i London der dere besøker et fancy treningsstudio?

9. Ha treningsstudio hjemme

Kjøp treningsball, strikker og noen løsvekter. Så er det bare å starte ditt eget treningsstudio hjemme og si til samboeren at "Dette er kvalitetstid, gutten min".

10. Spander

Hvis du blir desperat og ingen av de andre rådene fungerer kan det kanskje hjelpe å spandere et medlemskap på et treningssenter. Det krever så klart at du har litt ekstra midler å rutte med.

(Kilde: Fitness Magazine)

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning