Fresh Fitness

Slurver med taushetsplikt, plan og test.

Publisert Oppdatert

Til tross for at PT-en var vennlig og imøtekommende, er det flere kriterier som ikke har blitt oppfylt her. Ifølge Torset fra NIH er noe av det viktigste en PT gjør å sette opp et spesifikt mål sammen med kunden.

Her sa PT-en at man nødvendigvis ikke trenger et mål med treningen, noe som trekker ned.

Det var uproblematisk å få en gratis, uforpliktende samtale først, og PT-en hadde satt av god tid til dette. Et minus her var at samtalen fant sted midt i treningsstudioet i åpent landskap, og at PT-en stadig ble forstyrret av andre kunder.

Samtalen startet med personlige spørsmål som "Hvor bor du, har du kjæreste, hvor lenge har dere vært sammen". Her skulle det absolutt ha vært opplyst om PT-ens taushetsplikt. 

Under selve treningen var det mye fokus på teknikk i baseøvelser. Avslutningsvis kjørte vi en høyintensiv sirkeløkt på åtte minutter. Her satt PT-en for det meste ved siden av meg og telte ned. Det hadde ikke skadet med litt mer energi og motiverende ord.

Kontrakt senest det andre møtet

Produktsjef og PT-ansvarlig i Fresh Fitness, Margot Jakobsen, sier at trenerne i Fresh Fitness skal gå gjennom kontrakt med PT-kunde senest under det andre møtet, og her skal det også opplyses om taushetsplikt.

– Om dette ikke er gjort må vi se igjennom våre rutiner på dette området. I 95 prosent av tilfellene skriver kundene kontrakt der det står opplyst om taushetsplikt. Denne skal skrives under på senest det andre møtet med PT. Opplæringen for personlige trenere i Fresh Fitness er svært god, og alle må gjennomføre Fresh Academy samt gå i praksis hos en PT-fadder for å kunne jobbe hos oss. I tillegg har vi to PT-samlinger per år, der gjennomføring av målsamtale ofte er et tema, sier hun.

PTs utdanning

PT-en har tatt et kurs med varighet på to måneder ved Akademiet for personlig trening. Hun har også en bachelor i ernæring. Ellers delte hun lite av sin egen treningserfaring.

Service

Usjarmerende og sterile lokaler som er gjort på billigst mulig måte. Altfor små garderobeskap, så jakken måtte henge ulåst. Ingen egen PT-sone, noe som kan være problematisk på ettermiddagstid. Til gjengjeld er lokalet stort og luftig. Ellers god rengjøring og ingen synlig søppel. Stort pluss for hyggelige resepsjonsansatte som velvillig satte meg opp på en gratis og uforpliktende samtale med PT.

Tilbakemelding og kommunikasjon

Vennlig og imøtekommende PT som helt klart ville at jeg skulle få en god opplevelse av timen. Hadde satt av god tid til en gratis, uforpliktende samtale først. Ellers ganske stille og tilbakeholden underveis i treningsøkta, noe som trekker litt ned.

Treningsmål og treningsplan

Det var lite snakk om målsetning i samtalen vår. PT-en forklarte at en nødvendigvis ikke trenger et mål for å se resultater. Dette trekker kraftig ned! Et treningsprogram koster også ekstra, noe som er et stort minus. Terningkast 1 på dette kriteriet.

Kontrakt på taushetsplikt

Ingen kontrakt og ingen opplysninger om taushetsplikt til tross for at treneren stilte en rekke personlige spørsmål.

Testing

Ingen fysisk test, noe som kanskje heller ikke var nødvendig siden vi ikke hadde satt et mål. Likevel nøyde vedkommende seg med å spørre hvor mye jeg klarer å løfte i diverse baseøvelser.

Pris

Et medlemskap uten binding koster 199 kr. i måneden. Gruppetimer koster ekstra. Her går det an å kjøpe en enkelt PT-time til 550 kroner uten å være medlem. Ti klipp ligger på rundt 5500 kroner, mens 20 klipp koster rundt 1100 kroner, alt ettersom hvor høyt utdannet PT-en er. Det er dyrere å få en ekstra treningsplan, noe som trekker ned.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris
Åpningstider Man-fre: 05.00-23.00, Lør-søn: 05.00-20.00. Bemanning fra kl. 10.00 hver dag.
Geografisk dekning 26 senter i Norge. Østlandet, Vestlandet og Sørlandet.
Pris på medlemsskap 199 kr. uten binding.
Pris per PT-time 10 klipp: 4960 kr. - 6300 kr. 10 klipp: 9350 kr. - 11900 kr. (Prisen varierer ettersom hvor utdannet PT-en er).
Etableringsår 2010
Andre tilbud Døgnåpent.

Konklusjon

Fresh Fitness er midt på treet når det gjelder det meste: Lokaler, priser og PT-er. Hyggelig og blid PT til tross for flere uoppfylte kriterier.

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning