Asics Gel DS-Trainer 19

Behagelig sko, men ikke god nok respons i sålen.

Publisert Oppdatert

Geir: -Jeg lander platt med hele fotbladet.

- Risikerer ikke akkillesen med denne på langturer, sier Marit.

Det er tøff konkurranse i lettvekt-kategorien og Asics DS Trainer virker litt stiv og lite smidig.

Det er god stabilitet, men hælkappen oppleves av flere som for hard, slik at den solide stabiliteten går utover smidigheten vi etterlyser i en lettvektssko. Andre sko fikser denne kombinasjonen bedre.

Skoen sitter godt på rundt foten og materialene i overdelen er behagelige. Middels dropp (10mm). Dempingen er god nok til kategorien.

Passform

- Passer min fot, men minus for hælkappen. Altfor stiv for meg. Fikk vondt. Risikerer ikke akillessen med denne på langturer, sier Marit. Andre liker det tette grepet om hælen bedre. Overdelen er myk og behagelig.

Stabilitet

Svært stabile til å være lettvektere, men det gjør samtidig skoene mindre smidige.

Løpsfølelse

- Sammenlignet med responsen i de beste konkurrentene, er den stiv på foten og dau i kontakten med underlaget. Du lander flatt og får ingen hjelp av skoa, sier Morten. Maren, som løper på hælen er mer fornøyd, mens Geir deler Mortens syn på responsen.

Demping

Hælen har mye og myk demping for en så lett sko. Den mest maksimalistiske av de minimalistiske, sier Maren. For en forfotløper kjennes sålen hard. Det kan være anti-skli-materialet under forfoten som bidrar til dette.

Spesifikasjoner

Produsent Asics Norge AS
Pris 1399
Vekt (g) 275 (US 9)
Materiale Mellomsåle: Guidance Line®, Solyte, DuoMax for å redusere overpronasjon, Space Trusstic, Impact Guidance System (IGS). Yttersåle: WET GRIP® Outsole. AHAR;. DuraSponge.
Tykkelse på sålen: hæl- tå (i mm)
Drop (i mm) 10
Forhandlere Oslo Sportslager, G-Max

Konklusjon

Noe stiv sko, sammenlignet med konkurrentene.

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning