Asics Gecko XT

Myke og komfortable sko for de lengste turene.

Foto: Morten Solli
Publisert

Slik konkluderer panelet:

Anders:  Føles ikke som en konkurransesko, mer som en mengdesko som passer best for litt lengre turer på grus og sti. 

Siri:  Skoen gir god beskyttelse når man løper på steinet stier og gjør at du slipper blåmerker på føttene. Men det går på bekostning av løpsfølelsen. Jeg hatet skoene de første øktene, fordi jeg er vant til å løpe i mye lettere og myke sko. Etter hvert satte jeg pris på beskyttelsen de ga på rolig langtur.

Marit:  En kjedelig sko. Pluss for tåbeskyttelsen og undersålen mot skarpe steiner.

Morten: Solid langtraver. Noe stiv bak, men beskytter godt. Deilig pløse.

Løpsfølelse i terrenget

Skoens stivhet og tyngde går utover løpsfølelsen, som ikke er spesielt god. Men til litt lengre turer gir sålen gir god demping. Det er god sikring rundt føttene, hvilket kan funke fint til helt rolige turer, eller til gåturer.

Passform, komfort og materiale

Smal lest. Skoen sitter godt på foten. Sålen er veldig stiv, og også stoffet i overdelen. Det beskytter veldig godt mot spisse steiner og røtter. Siri kaller den «verneskoen». Dette går på bekostning av løpsfølelsen, men kan være deilig på helt rolige turer på steinete stier når du ikke orker å bli «banket». Hælkappen er svært merkbar og noe stiv - Anders fikk gnagesår på hælen. Pløsen er myk og komfortabel på innsiden.

Grep

Middels grep. Godt nok på grus, tørre stier og gress, men blir litt glatt i terrenget og bratte bakker.

Stabilitet

Ikke mer stabil enn en vanlig joggesko, men det fungerer fint på mindre tekniske stier. Godt dempet, og relativt høy til terrengsko å være, som gjør den litt ustabil utenfor sti. Hard hælkappe er negativt for akillesen. Noe stiv, men trygg for foten.

Spesifikasjoner

Produsent Asics Norge AS
Pris 1299
Vekt (g) 336 g (46)
Materiale Lightweight trail, FlyteFoam, Rock Protection Plate
Tykkelse på sålen: hæl- tå (i mm) 24 / 18
Drop (i mm) 6
Forhandlere Oslo Sportslager, Gsport, Sport1,

Konklusjon

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning