Altra King MT 1.5

Krevende sko som splitter panelet.

Foto: Morten Solli
Publisert

Panelets konklusjoner:

Anders:  Morsomt med null-dropp og en sko som skiller seg ut og gjør deg glad. Ikke en sko man kjøper dersom man kun skal ha en sko, men absolutt om man vil veksle på sko.

Siri:  Skoen har vært vanskelig å gi en fair sjanse, fordi den ikke passet foten min (bredde/lengde).

Marit:  Minus for stabilitet, pluss for å være en ellers smidig hybridsko.

Morten: Den eneste skoa jeg virkelig mistrives i. Altfor myk, og foten sklir konstant hit og dit. Det er ikke fordi det er nulldropp, men fordi passformen er helt håpløs.

Løpsfølelse i terrenget

Litt tung sko, med lett overdel. Middels løpsfølelse. Underlaget merkes litt vel godt, som ikke er så overraskende med nulldropp. Krevende å løpe med flyt i denne, men for tilvendte nulldropp-løpere kan det funke bra.

Passform, komfort og materiale

Bred lest og veldig bred tåboks - om man liker dette er en smakssak. Det er bra å kunne bevege tærne, men ugunstig om forfoten sklir i skoen. Borrelås midt på skoen for å kunne tilpasse passformen, denne gir deler av panelet smerter i vristen. Underlaget kjennes veldig godt, siden sålen er veldig myk.

Grep

Middels grep. Ble for glatt for o-løypa selv i rolig terreng, melder Siri. Godt nok grep til stiløping.

Stabilitet

Lav såle som gjør at man ligger nærme terrenget er bra for stabiliteten. Men skoen er veldig bred, som fører til unødvendig mye snubling. Deler av panelet finner lite ro i denne skoa, og det blir mye vingling og skliing i den. Det veldig myke materialet rundt anklene er heller ingen stabiliserende faktor.

Spesifikasjoner

Produsent Altra
Pris 1699
Vekt (g) 325 (str. 45)
Materiale Protective uppe, Altra EGO
Tykkelse på sålen: hæl- tå (i mm) 19 - 19
Drop (i mm) 0
Forhandlere Løplabbet, Oslo Sportslager, Braasport

Konklusjon

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning