8 treningstrender vi kommer til å se mer av i 2015

Nå skal du trene i 21 minutter og gå i Shapetights med rumpe-pushup.

PÅ TRENING: Nye gruppetimer og nytt treningstøy er selvfølgelig en del av treningstrendene for 2015.
PÅ TRENING: Nye gruppetimer og nytt treningstøy er selvfølgelig en del av treningstrendene for 2015. Foto: (Getinspired.no / Colourbox)
Publisert

(SIDE2): Nytt år betyr nye muligheter og som vanlig er det mange av oss som har som mål å begynne et sunnere og bedre liv.

«Å trene mer» er et populært nyttårsforsett blant mange nordmenn og trenger du motivasjon til å bli mer fysisk aktiv kan kanskje noen av disse treningstrendene være til inspirasjon?

Både treningstøy, treningsutstyr og nye treningsformer kan bidra til å gi en ekstra «boost» på treningsmotivasjonen de dagene veien føles ekstra lang til treningssenteret.

1) 21 minute body

I januar lanserer treningskjeden SatsElixia gruppetimen «21 minute body» som de hevder er den perfekte løsningen for folk i tidsklemma. 

- Gjennom å lansere en gruppetime som kun er 21 minutter, legger vi tilrette for kort og effektiv trening for flere mennesker, sier Randi Christensen, produktsjef for gruppetrening.

SatsElixia skriver på sine hjemmesider at gruppetimen inkluderer enkle øvelser og bevegelser som utfordrer deg både fysisk og mentalt.

2) Styrketights

Det er ikke alle som synes det er like gøy å blotte hele rumpa si til resten av treningssenteret på grunn av en gjennomsiktig tights når man for eksempel står og tar knebøy. Nå har treningstøymerket Rönisch utviklet et plagg som er rettet spesielt mot styrketrening, nemlig en tights som ikke skal være gjennomsiktig. I tillegg er tightsen vendbar slik at man får 2-farger-i-1.

2-i-1: Denne tightsen kan vrenges slik at du har både svart og grå treningstights.
2-i-1: Denne tightsen kan vrenges slik at du har både svart og grå treningstights. Foto: (Getinspired.no)

3) Shapeup Tights

Röhnisch kan også friste med Anti-Shake Tights med Push-Up på rumpa som visstnok skal gi deg knallfin rumpe, hold-in og «anti-shake».

Foto: (getinspired.no)

4) Knestrømper

Fargerike knestrømper så vi allerede på catwalken og på treningssentre i fjor. Vi er ganske sikre på at man i 2015 vil se enda flere med fargerike sokker tredd oppover leggen, enten man er på joggetur eller på treningsstudioet. Trendy eller ikke - det er faktisk mange som benytter seg av knestrømper som er spesielt utviklet for å øke blodsirkulasjonen i beina. Når sirkulasjonen øker, får musklene også mer oksygen og blir i stand til å yte mer. Kompresjonsstrømper kan brukes både under og etter trening da mange hevder at man vil restituere raskere. 

TRENDY: Det kommer stadig flere varianter av knestrømper som er ment til å bruke på trening.
TRENDY: Det kommer stadig flere varianter av knestrømper som er ment til å bruke på trening. Foto: (ASICS / Wodshop.com)

5) Jumpsuit

Kanskje ikke det mest praktiske (eller flatterende?) plagget å ha på seg på seg når man har en skikkelig tøff treningsøkt. Men en jumpsuit-yoga eller som et «koseplagg» etter treningsøkta er sikkert digg! Stadig flere kjente treningstøymerker kommer med sine egne varianter av jumpsuits og allerede i 2013 viste superstjernen Rihanna seg i en tettsittende rød og svart Adidas-jumpsuit med dyreprint.

KUL: Rihanna i trenings-jumpsuit.
KUL: Rihanna i trenings-jumpsuit. Foto: (All Over Press / Adidas)
KOSEPLAGG ELLER TRENINGSPLAGG? Jumpsuit fra Adidas.
KOSEPLAGG ELLER TRENINGSPLAGG? Jumpsuit fra Adidas. Foto: (Adidas)
AVSLAPPENDE: Den ser jo digg ut, denne «joggebukse-dressen» fra Sportamore.
AVSLAPPENDE: Den ser jo digg ut, denne «joggebukse-dressen» fra Sportamore. Foto: (Sportamore)

6) Egen kroppsvekt

For noen uker tilbake skrev vi en artikkel om treningstrendene for det kommende året basert på ACSMs (American College of Sports Medicine) sine spådommer. Rangeringen av treningsformer er gjort av 3403 fagfolk i treningsbransjen fra hele verden. Øverst på lista finner vi kroppsvekttrening som er styrketrening med minimalt av utstyr. Her gjelder det å bruke sin egen kroppsvekt som motstand og eksempler på kroppsvektøvelser er blant annet pullups og armhevinger. 

ARMHEVINGER kan du gjøre når som helst, hvor som helst.
ARMHEVINGER kan du gjøre når som helst, hvor som helst. Foto: (trening.no)

7) HIIT-trening

På samme liste finner vi også HøyIntensiv Intervall Trening. HIIT er en treningsform som går ut på å kjøre X antall intervaller med en tidslengde alt fra 10 sekunder opp til 90 sekunder. Korte intensive intervaller der du kan velge å kjøre enten utholdenhetsbaserte intervaller, styrkeintervaller eller en kombinasjon av disse.

8) Mental trening

De siste årene har mental trening stadig fått mer oppmerksomhet og Side2 tror dette temaet kommer til å bli enda mer populært i 2015 - både i form av utdanning, kurs og som et eget tilbud fra de ulike treningssenterne. Mental trening har til hensikt å utvikle psykologiske ferdigheter slik at en på best mulig måte kan utnytte sine fysiske ressurser. Motivasjon, målsetting, selvtillit, konsentrasjon, spenningsregulering, visualisering og konkurranseforberedelser er eksempler på mentale ferdigheter.

Denne saken ble første gang publisert 07/01 2015.

Les også